OETINGEN - Nog steeds geen extra bord ter hoogte van de Hazelaarswijk

C21

OETINGEN - Nog steeds geen extra bord ter hoogte van de Hazelaarswijk

Editie_gooik_hazelaarswijk_3__kopie_
Christophe bij het begin van de wijk.- Foto Marc colpaert
 
Christophe D'Haese uit Oetingen is niet blij met het nieuwe bord woonerf dat geplaatst werd bij het begin van de  Hazelaarswijk in Oetingen. Hij kaarte dit probleem ruim zes maanden geleden al eens aan zonder resultaat.Ook het feit dat bij het uitrijden de persoon niet weet dat hij in een zone 30 komt is een probleem volgens Christophe. Burgemeester Simon De Boeck ging de zaak bekijken.
 
 
Een tijdje terug werd door de gemeente Gooik een nieuw bord F12a geplaatst, dat aangeeft dat de Hazelaarswijk in Oetingen een woonerf is en daar begint het probleem. Chrstophe D'Haese vertelt er meer over. "Ik ben zeker niet tegen een woonerf, want daar is de snelheid beperkt tot 20 km per uur. Maar in een woonerf mag men niet op de openbare weg parkeren of dit moet zijn in een afgebakend gebied. Dus alle wagens die geparkeerd staan in deze wijk op de openbare weg staan nu in overtreding", aldus Christophe. Hij nam hiervoor ook al even contact op met de nieuwe burgemeester Simon De Boeck. Deze laatste heeft ondertussen het probleem bekeken en belooft om een extra bord te laten plaatsen, zodat het parkeerprobleem achter de rug is. "Onze mobiliteitsambtenaar is met deze zaak bezig en dan niet alleen voor de wijk in Oetingen maar voor alle woonwijken in onze gemeente. De plannen zijn bijna klaar en moeten dan nog goedgekeurd worden door de gemeenteraad", aldus burgemeester Simon De Boeck.
 

Een ander probleem dat Chrstophe ook aangeeft is: " Wie vandaag van uit de Hazelaarswijk richting het centrum van Oetingen rijdt, weet niet dat hij of zij zich in een zone 30 bevindt. Want het bord staat verder in de straat richting Vollezele en is niet zichtbaar voor wie uit de Hazelaarswijk rijdt. Ook hier bekijkt de gemeente hoe dit kan opgelost worden. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2022
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief