GALMAARDEN - Lokaal bestuur Galmaarden lanceert nieuwe website

C21

GALMAARDEN - Lokaal bestuur Galmaarden lanceert nieuwe website

Banner_website__1_
Ingezonden foto
 

Vorige week ging de nieuwe website van het lokaal bestuur Galmaarden live. Deze nieuwe website reikt de inwoners een schat aan informatie aan en biedt hen heel wat online diensten. Schepen van communicatie, Marleen Merckaert: "Iets melden of een attest aanvragen vanuit je zetel thuis, een afspraak maken of een inname van openbaar domein aanvragen op elk moment van de dag, een handelaar zoeken in de bedrijvengids, opzoeken welke erkende verenigingen er allemaal zijn in de verenigingengids... Het kan allemaal op onze nieuwe gemeentelijke website.” 

De nieuwe website www.galmaarden.be is heel gebruiksvriendelijk. De website biedt een menustructuur aan, maar nog eenvoudiger is het grote zoekvenster gebruiken dat een prominente plaats heeft op de homepagina. Door onder de zoekbalk te werken met verschillende icoontjes die o.a. doorverwijzen naar het digitaal loket, het afsprakensysteem, een overzicht van de lopende en toekomstige wegenwerken, vindt de bezoeker heel gemakkelijk zijn weg naar de gezochte informatie. De website is ook zeer handig te gebruiken op je telefoon.

Op heel wat landingspagina’s die betrekkingen hebben tot de dienst burgerzaken vind je de knop ‘Vraag online aan’ en dat is een bewuste keuze. Schepen Marleen Merckaert verduidelijkt: “Elk jaar levert de dienst burgerzaken zo'n 1.500 aktes en attesten af. De meeste van deze attesten kan je online aanvragen via het e-loket en krijg je rechtsgeldig in je mailbox zonder dat je moet langskomen in het gemeente, handig toch? Er gebeuren al een groot deel van de aanvragen digitaal, maar toch zijn er nog inwoners die niet weten dat dit digitaal kan. Daarom dat we de knop om het online aan te vragen op elke productpagina plaatsten. Het kadert ook in onze filosofie om iedereen de best mogelijke dienstverlening te bieden.” “Twee van onze nieuwigheden op de website zijn de verenigingen- en bedrijvengids. We zullen erkende verenigingen en lokale handelaars aansporen om hun gegevens op deze overzichtspagina’s aan te vullen. Daarnaast vind je ook een digitaal stratenplan terug dat allerlei zaken op kaartje weergeeft. Dat digitale stratenplan is echt iets handig. Zo kan je bijvoorbeeld in een oogopslag zien waar er overal een AED-toestel hangt, waar de speelterreinen zich bevinden, welke zitbanken je op jouw wandelroute tegenkomt. Dit zal binnenkort ook nog verder uitgewerkt worden.” aldus Marleen Merckaert.

“De lancering van de nieuwe website kadert binnen de verdere digitalisering van onze dienstverlening. Zo zullen er op termijn ook heel wat aanvraagformulieren digitaal worden aangeboden. Natuurlijk houden we ook rekening met de doelgroep die niet digitaal is aangelegd en zal alles ook nog steeds op papier worden aangeboden. Onze diensten staan steeds klaar om je verder te helpen. Ons principe is hierbij: surf, bel, kom langs.

Surf: we trachten zo veel mogelijk informatie online ter beschikking te stellen via de website voor wie handig is online. Bel: Wie iets wil bespreken of niet handig is online, kan steeds telefonisch contact opnemen met onze diensten. Kom langs: wanneer langskomen nodig is, voorzien we een afspraak zodat het dossier van de inwoner is voorbereid en de inwoner snel geholpen is."

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 feb 2023
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief