GALMAARDEN - Veel vragen over de burgemeesterwissel in Galmaarden

C21

GALMAARDEN - Veel vragen over de burgemeesterwissel in Galmaarden

Colpaert_galmaarden_gemeentehuis_2__kopie_
Foto marc colpaert
 

Na 4 jaar en drie maanden zal huidig burgemeester Patrick Decat uit Galmaarden de fakkel plots doorgeven aan de eerste schepen Ludo Persoons uit Vollezele. De reden zogezegd omdat burgemeester Decat 60 jaar wordt en het wat kalmeraan wilt doen. Maar hij blijft wel schepen! Wie dit gelooft mag ook geloven in de paasklokken, de paashaas en Sinterklaas. Wij trokken op onderzoek en stelden vast dat de geruchtenmolen op volle toeren draait. 

Eén ding weten we vandaag dat er geen afspraken werden gemaakt begin 2019 dat de burgemeester na verloop van een bepaalde termijn zijn ambt zou overdragen, zoals wel eens in andere gemeenten van toepassing is. Er werd toen beslist wie het meeste aantal stemmen binnenhaalt zal burgemeester worden en dat werd Patrick Decat. Volgens onze informatie en wat wij konden vaststellen tuijdens de jongste gemeenteraad is het overduidelijk. Iemand die stopt als burgemeester om het wat kalmeraan te doen, stapt niet in het schepencollege als schepen. Trouwens de reactie tijdens de gemeenteraad van de CD&V fractie was overduidelijk, ze zaten enorm verveeld met deze zaak. Nog volgens een andere bron wilden enkele CD&V gemeenteraadsleden als onafhankelijken zetelen, indien er geen wijziging kwam. Er werd zelfs de hulp ingeroepen van 'Brussel' om tot een vergelijk te komen. De politiek een raar spelletjes, spijtig alleen dat het u en ons zoveel geld kost.

Tijdens de jongste gemeenteraad vroeg gemeenteraadslid Henk Goegebuer(GB.G) naar meer uitleg over deze wissel. 

"De geplogenheden vragen dat de nieuwe burgemeester proficiat wordt gewenst met zijn nieuwe functie, én dat doet onze fractie ook. Iets voorbarig wellicht, maar toch welgemeend. De GB.G-fractie formuleert toch wel enige bedenking hierbij.

Het zou de (sinds 40-jaar bestaande :) absolute meerderheid sieren om aan de bevolking nu eens duidelijk uit te leggen hoe de vork nu wél in de steel zit : Vanwaar die “plotse”, unieke stoelendans tussen huidig en toekomstig burgemeester ? Neem daarbij nog de in de pers aangekondigde fusieplannen van de huidige “CD&V- gemeenten : Herne, Galmaarden & Gooik”, de al dan niet terecht gelabelde toekomstige “onafhankelijken” binnen de meerderheidsgroep, de angst voor een nieuwkomer in de GR, positionering voor lijstvorming bij mogelijke fusie, enz … en de ‘geruchtenmolen’ bij onzeinwoners slaat ongecontroleerd op hol. De ‘saus’ is volledig als daarbij nog het algemeen bekend feit gevoegd wordt dat er - tot op heden - negen plaatselijke afdelingen van de CD&V een andere naam zullen kiezen voor de lokale verkiezingen van oktober 2024. Terecht : Want volgens de opiniepeilingen kan de CD&V nog nauwelijks 9,4 % van haar kiezers overtuigen om op haar lijsten te stemmen. Wat is er aan de hand ? Waar is deze meerderheid ‘ziek’ ? Wie kiest er eieren voor zijn geld ? Mogen onze inwoners nog wat anders vernemen dan een “goed- nieuws-show” van deze meerderheid ? Wellicht komt hierop geen klare reactie en zal er – zoals gewoonlijk - naar elkaar veelbetekenend en stilzwijgend worden gekeken, maar de ‘verantwoording’ naar de bevolking toe zal er hoe dan ook vroeg of laat toch moeten komen. Succes gewenst", Henk Goegebuer – fractie GB.G.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 feb 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief