THEATER KOLLEKTIEF GALMAARDEN vzw speelt PALJASKE vanaf eind maart

C21

THEATER KOLLEKTIEF GALMAARDEN vzw speelt PALJASKE vanaf eind maart

Edditiepajot_galmaaren_tkg__kopie_
Mensen van TKG bij een vorige productie.- Foto Marc Colpaert
 
Eindelijk, eindelijk, na drie lange coronajaren weer op de planken in ons vertrouwde Baljuwhuis en met wat voor een productie . PALJASKE !!! Deze toffe komedie van Paul Vanbossuyt is een bewerking van het beroemde “ Knecht van twee meesters “ van Carlo Goldoni en wordt voor een groot deel in onvervalste comedia dell’arte-stijl gespeeld . Met ondersteuning door een aantal leden van het koor Gaudicanto uit Grimminge olv. Jan Heyvaert en op de originele muziek van Marc Vandeneucker worden alle liedjes door de cast live gezongen .
 
Het verhaal :
 Marjetje, de dochter van Pie Barong, staat op het punt te trouwen met Staaf, de zoon van Oktaaf Lombard. De alliantie van de rijke families Barong en Lombard zal weldra in de herberg van Tonia met een huwelijk worden bezegeld. Maar nog maar pas hebben Marjetje en Staaf in het bijzijn van hun ouders hun liefde tegenover elkaar betuigd, of daar maakt Paljaske zijn intrede om de komst van zijn meester, Armand van Pei, aan te kondigen. Iedereen staat perplex. Pie Barong had eerst aan Armand zijn dochter beloofd. Maar hij had vernomen dat Armand in een duel door Florent Artoos was gedood. Zijn eerste belofte gold daardoor niet meer. De verwarring stijgt helemaal ten top wanneer Armand effectief op het toneel verschijnt. Het prille geluk van Marjetje en Staaf dreigt daardoor helemaal op de klippen te lopen.
 
Spelen voor U : Sven Defrere, Elie Herregodts, Johan Smeulders, Grim Herregodts, Peter De Boe, Valerie Dubois, Brit Desmet, Amber Desmet, Astrid Smeulders, Veerle Bellemans.
Regie : Greet Desper .
 
U kan TKG aan het werk zien op vrijdagen 31 maart en 07 april om 20u30, zaterdagen 01 april en 08 april om 20 uur  . De voorstellingen gaan door in GC Baljuwhuis op het marktplein te Galmaarden . Inkom is €10 en gratis voor kinderen jonger dan 12 jaar . Reservatie verplicht op : 0475/900 543 of www.TKGvzw.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief