GALMAARDEN - Gezin wilt af van oude kasten maar dat is niet zo simpel

C21

GALMAARDEN - Gezin wilt af van oude kasten maar dat is niet zo simpel

20230318_145205__kopie_
Mechelse kasten
20230318_145210__kopie_
Foto's marc colpaert
20230318_144236__kopie_
20230318_150414
Foto Marc Colpaert
 
Probeer maar eens in 2023 enkele oude, maar mooie kasten kwijt te geraken, zelfs voor een klein prijsje raak je ze niet kwijt. Een gezin uit Galmaarden gaat verhuizen en heeft heel wat oude, maar mooie meubels die ze niet kunnen meenemen naar hun nieuwe woonplaats. Wat doe je dan met al die meubels, wel uit onderzoek blijkt dat je ze soms nog niet aan de straatstenen kwijt geraakt. Sommige mensen vragen zelfs geld om de meubels te komen ophalen. Bellen naar de kringwinkel is nog zo iets, die komen alleen als het echt nog heel mooie stukken zijn waar ze flink aan kunnen verdienen. Zo komen er tal van mooie meubels gewoon op het containerpark terecht, een doodzonde eigenlijk. Blijkbaar is het toch niet overal crisis.
 
 
Wij worden aangesproken door een vrouw uit Galmaarden die ons vraagt of we niet op zoek zijn naar oude Mechelse kasten. Ze gaat binnenkort op een andere locatie wonen en gaat tal van mooie kasten niet kunnen meenemen. Wij gingen een kijkje nemen en het moet gezegd worden, er staan in deze woning tal van juweeltje van Mechelse kasten. Maar blijkbaar is er geen interesse meer in deze 'ouden brol' om het nu eens oneerbiedig te zeggen. Nochtans wanneer men ziet hoe deze kasten gemaakt zijn, dat is iets anders dan het geperst karton van de meeste hedendaagse kasten. De bewoners hebben al van alles geprobeert en als ze niet vlug een nieuwe eigenaar vinden, ze mogen voor een klein prijsje de deur uit, dan gaan ze naar het containerpark zeggen ze.
 
Wie dus iets speciaals wilt in zijn huis en zot is van Mechelse kasten, wel dan moet je dringend contact opnemen met deze mensen, dit kan door een smsje te sturen naar ons met daarin interesse in de kasten naar 0475/603989 en dan sturen wij dit door naar de verkoper van de kasten. Laat deze kans niet voorbijgaan en vooral zorg er voor dat deze kasten - ons cultureel erfgoed - niet op het stort terecht komen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief