GALMAARDEN - VZW Liefde voor pootjes in Galmaarden krijgt hulp bij energiefactuur

C21

GALMAARDEN - VZW Liefde voor pootjes in Galmaarden krijgt hulp bij energiefactuur

Colpaert_galmaarden_kopfoto__rudy_thiebaut_1
Rudy Thiebaut.- Foto Marc Colpaert
Vlaams Dierenminister Ben Weyts steunt dierenasiel VZW Liefde voor pootjes in Galmaarden met een eenmalige energiesteun van € 1.251. “Niet enkel gezinnen en bedrijven werden geconfronteerd met een fors gestegen energiefactuur”, zegt Weyts. “De dierenasielen krijgen nu een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen van de afgelopen maanden, zodat ze hun goede werk kunnen verderzetten.” 
Tot voor kort kregen dierenasielen helemaal géén structurele steun vanuit de overheid. In 2020 kwam daar onder Vlaams minister van Dierenwelzijn Weyts verandering in. Ondertussen kunnen de asielen rekenen op structurele financiële steun van Vlaanderen. Daarbovenop wou Weyts een eenmalige extra inspanning doen specifiek voor de fors gestegen energiefacturen. 

Dierenminister Weyts heeft nu 663.000 euro uitgekeerd aan de dierenasielen om te helpen met hun hoge energiefactuur. Het concrete bedrag dat zal worden uitbetaald aan de dierenasielen is afhankelijk van de grootte van het asiel, en dus van het energieverbruik en de gemaakte kosten. Voor VZW Liefde voor pootjes in Galmaarden gaat het over een bedrag van € 1.251 euro. “Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt Vlaams minister Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.” De afdeling N-VA Galmaarden is heel tevreden dat minister Weyts deze VZW Liefde voor pootjes een warm hart toedraagt en extra energiesteun voorziet", zegt voorzitter Rudy Thiebaut. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 feb 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief