REGIO - De N-VA uit de drie gemeenten heeft haar huiswerk gemaakt

C21

REGIO - De N-VA uit de drie gemeenten heeft haar huiswerk gemaakt

Editie_galmaarden_nva_rudy_2__kopie_
N-VA Galmaarden.- foto Marc Colpaert
 
De aankondiging van een nakende fusie en het goedkeuren van de onderzoeksfase op de gemeenteraad betekent ook voor de grootste oppositiepartij N-VA Galmaarden, Gooik en Herne heel wat voorbereidingswerk. Toch deinst de partij hier niet meteen voor terug. De N-VA- afdelingen van Gooik, Herne en Galmaarden laten weten dat er reeds verregaande gesprekken zijn gevoerd. “Ons huiswerk is grotendeels af, de partij is strijdvaardig.”
Niet voor voldongen feiten
“Wij hebben er inderdaad al heel wat vergaderingen opzitten” bevestigt ook de woordvoerder. “Waar men misschien dacht ons voor voldongen feiten te kunnen plaatsen, hebben wij al lang de vlucht vooruit genomen.  Wij zullen voorbereid zijn op elk scenario. Er is al actief gebrainstormd over de interne organisatie in een groter geheel, partijwerking, communicatie,… Die zaken zijn minder zichtbaar voor onze inwoners maar wel noodzakelijk. Mettertijd zullen ook de laatste punten verder uitgediept worden”.
Lijstvorming
Of er ook al over de lijstvorming gebabbeld wordt? “Daarvoor is het nog een beetje vroeg. Eerst wordt er nog volop gewerkt aan een verkiezingsprogramma zowel op niveau van de individuele gemeente als in het fusiescenario. Maar wees gerust onze lijst zal er staan. Dat er vaste waarden zullen bij zijn is een zekerheid, maar ook jong opkomend talent verdient een kans. We zullen hierover ten gepaste tijde communiceren”.
Positieve golf

Bij de lokale N-VA- afdelingen merken ze alvast de wind in de zeilen te hebben. “Wij hebben inderdaad het gevoel lokaal op een stijgende golf te zitten. Onze bestuursleden worden constant aangesproken en ook onze tussenkomsten op de gemeenteraad worden geapprecieerd. Zo pleitten onze verkozenen onlangs sterk voor het behoud van een dienstverlening en vroegen zij waarborgen met betrekking tot het landelijke karakter van onze gemeente. De appreciatie kwam zelfs van mensen die in eerste instantie niet meteen logische kiezers lijken. Wat uiteraard een fijn compliment is voor onze mensen”. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief