NINOVE - Lees eens een Levend boek in de spiegeltent in Ninove op maandag 29 mei

C21

NINOVE - Lees eens een Levend boek in de spiegeltent in Ninove op maandag 29 mei

Editie_ninove_bib_2__kopie_
Foto Marc Colpaert
 
Kom eens  een levend boek lezen in de spiegeltent in Ninove op maandag 29 mei van 14u tot 17u. Sommige mensen zijn levende boeken. Ze vertellen aan jou persoonlijk een waargebeurd verhaal van verlies en veerkracht. Wie weet raak je erdoor geïnspireerd en gesterkt? In ieder geval werpt het een ander licht op de verteller en doorbreekt het soms taaie clichés.
 
Zin om in de Spiegeltent het verhaal te beluisteren van Mady die door dans genas van de kwetsuren die haar als kind werden toegebracht? Of dat van Housam die geleidelijk blind werd maar hulp kreeg van vele ogen? Of dat van Morena die als woonwagenbewoonster vecht voor haar cultuur? Je vindt een overzicht en een korte samenvatting per Boek op de website van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender.
 
‘Ik merk dat ik het makkelijker en makkelijker vind om te vertellen. Het helpt mij te verwerken en tegelijk vind ik het nog altijd superbelangrijk om niet langer te zwijgen. Het is tijd om het uit de doofpot te halen voor mezelf en anderen, als hoopvol geluid dat er nog veel mogelijk is voor hen die dit herkennen. En ook voor onbekenden om hun blikveld te verruimen en meer mededogen te ontwikkelen voor hun medemens.’ - Een reflectie van Mady, Levend boek
 
In een Levende bibliotheek ga je als bezoeker een een-op-eengesprek aan van een halfuur met een Levend boek. Aan de balie van de levende bib kies je vooraf uit de beschikbare titels. Op het afgesproken tijdstip gaan Boek en Lezer een halfuurtje samen in een rustig hoekje zitten praten. Je reserveert alvast best een van de 7 tickets die per tijdslot beschikbaar zijn op de site van CC De Plomblom. De Levende bibliotheek is een project van Avansa Vlaamse Ardennen-Dender vzw.

Het is een van de vele activiteiten in de Spiegeltent van Ninove in de week van 18 t.e.m. 29 mei 2023. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mei 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief