NINOVE - Vanaf 1 juli is er een nieuw parkeerbeleid in Ninove

C21

NINOVE - Vanaf 1 juli is er een nieuw parkeerbeleid in Ninove

Editie_ninove_parking_2__kopie_
Illustratiebeeld foto marc colpaert
 

Vanaf 1 juli geldt een nieuw parkeerbeleid in Ninove. Daarbij zullen bezoekers van het centrum maximum vier uur kunnen langparkeren in plaats van 24 uur. Alle automaten met cash verdwijnen uit het centrumDiverse factoren maken het noodzakelijk dat Ninove een actief parkeerbeleid voert. Het aantal auto's op de baan en per gezin is de laatste jaren fors toegenomen en onze stad groeide uit tot een succesvol commercieel centrum voor een brede regio. Om de parkeerdruk onder controle te houden, is het noodzakelijk parkeren in de stad te reglementeren

Afhankelijk van de parkeerdruk werden in Ninove verschillende parkeertarieven ingevoerd. In de rode zones betaal je 1 euro per uur maar 3 euro voor twee uur. In een oranje zone betaal je standaard 1 euro per uur. Kortbij het centrum werden gele parkeerzones afgebakend waar je slechts 50 cent per uur betaalt. In alle zones kan je gedurende één kwartier gratis parkeren. Gratis parkeren kan overal voor wie maar 15 minuten parkeertijd nodig heeft. De Mallaardparking en de stationsparking zijn volledig gratis. Ook de parking van het Instituut HH Harten (tussen 't Oeverstekske en kinderdagverblijf De Hartjes) is gratis. Deze is geopend op maandag en dinsdag van 16.30 uur tot 1 uur 's nachts, woensdag van 13 uur tot 1 uur 's nachts, donderdag van 16.30 uur tot 1 uur 's nachts en in het weekend van vrijdagavond 16.30 uur tot zondagnacht 1 uur doorlopend.
 
Aan het station kan je een Blue-bikefiets nemen om je zonder auto op een gemakkelijke manier in de stad te verplaatsen. De huur van zo'n fiets is in Ninove volledig gratis. Meer informatie bij  Blue-Bike. Ook in de blauwe zone parkeer je (met blauwe parkeerkaart) gratis gedurende 2 uur.
 

Het zal ook niet meer  mogelijk zijn om twee of meer parkeertickets dadelijk na elkaar af te nemen om extra 15 minuten gratis te parkeren. Dit kon vroeger wel, nu moet er minstens 15 minuten zitten tussen het einde van het eerste ticket en het begin van het tweede parkeersessie. In het centrum zullen enkel nog parkeerautomaten staan waarbij je contactloos of via je gsm kan betalen. Alle automaten met cash verdwijnen uit het centrum. Dit om meer parkeerplaatsen te creeëren voor de mensen die komen winkelen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief