HERNE/GALMAARDEN/GOOIK - Pajotse N-VA afdelingen zijn klaar voor een fusie

C21

HERNE/GALMAARDEN/GOOIK - Pajotse N-VA afdelingen zijn klaar voor een fusie

Nvadsc_4290
HERNE/GALMAARDEN/GOOIK - Pajotse N-VA afdelingen zijn klaar voor een fusie - Foto ingezonden
 

In een persmededeling die uitgaat van Jason Broodcoorens, Rudy Thiebaut en Jonas De Boeck, de drie voorzitters van de lokale N-VA-afdelingen, maken zij bekend dat hun partij klaar is voor een fusie. 

"De gemeenten Galmaarden, Gooik en Herne gaan eind 2024 naar een fusie. De N-VA afdelingen zijn er alvast klaar voor en hebben beslist om hun besturen samen te voegen. De Pajotse afdelingen werken al regelmatig samen en een samenvoeging is dan ook een logische volgende stap. De Pajotse mandatarissen zien veel mogelijkheden in deze fusie.

De N-VA afdelingen vinden het belangrijk dat de inwoners van de nieuwe gemeente ook betrokken worden bij deze fusie. Daarom hebben zij een enquête op hun website geplaatst waarin de inwoners hun voorkeur kunnen aangeven voor de nieuwe naam van de gemeente. Dit is iets wat de gemeentebesturen tot op heden nog niet hebben gedaan.

"Burgerparticipatie is voor ons erg belangrijk. We vinden het dan ook essentieel dat de inwoners van de nieuwe gemeente mee kunnen beslissen over de naam van hun gemeente", aldus de N-VA afdelingen van Galmaarden, Gooik en Herne.

De N-VA afdelingen zijn ervan overtuigd dat deze fusie veel voordelen zal opleveren voor de inwoners van de nieuwe gemeente. "We kunnen op deze manier efficiënter werken en meer investeren in de noden van onze inwoners", aldus de N-VA afdelingen.

De N-VA afdelingen van Galmaarden, Gooik en Herne vormen vanaf heden één team en kijken uit naar een mooie toekomst voor de nieuwe gemeente in het Pajottenland, waarin de inwoners een belangrijke rol spelen bij het vormgeven van hun gemeente".

Nadere info: https://www.n-va.be/pajottenland  en https://galmaarden.n-va.be/wat-zal-de-naam-van-de-nieuwe-fusiegemeente-van-galmaarden-gooik-en-herne-worden 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jun 2023
Godelieve Deschuyffeleer/Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 23 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief