GALMAARDEN - Inwoners Bergstraat in Galmaarden niet te spreken over de verkeerssituatie!

C21

GALMAARDEN - Inwoners Bergstraat in Galmaarden niet te spreken over de verkeerssituatie!

Editie_galmaarden_bergstraat_2__kopie_
Nog teveel wagens rijden in de verkeerde richting.- Foto Marc Colpaert
 

Nog teveel voertuigen rijden in de verkeerde richting in de Bergstraat en dat klaagde de N-VA-fractie gisteren op de gemeenteraad, bij monde van gemeenteraadslid Rudy Thiebaut, aan. Tijdens de gemeenteraad vroeg de N-VA om iets te doen aan de vele voertuigen die nog steeds de éénrichtingsstraat (Bergstraat) inrijden. Vooral veel vrachtwagens en bestelwagens storen zich totaal niet aan de verkeersborden die er staan.

Sinds enkele maanden mag men de Bergstraat niet meer inrijden vanaf het centrum van Galmaarden . Dit staat heel goed aangeven door de verschillende verkeersborden, maar tal van bewoners klagen dat deze verkeersborden niet veel indruk maken. De N-VA vroeg dan ook om hier iets aan te doen, en om eventueel de politie meer te laten controleren. "Deze éénrichtingsstraat en tevens fietsstraat is reeds een paar maanden in die hoedanigheid en nog steeds rijden er tot ongenoegen van de inwoners, auto’s in de verkeerde richting. Camions en bestelwagens rijden achterwaarts de Bergstraat in. Deze toestand mag niet blijven aanhouden", zegt Rudy Thiebaut(N-VA) en vraagt dat het gemeentebestuur

dringend maatregelen treft. "Aangezien de politie of wijkagent er niet van ’s morgens tot ’s avonds kan staan is misschien een wegversmalling of camera een gepaste oplossing",  oppert de N-VA-fractie.

Want er zijn heel wat mensen die klagen over deze situatie. Volgens de CD&V werden alle verkeersborden correct geplaatst. Ze kregen ondertussen ook van tal van mensen te horen dat er een probleem is in de Bergstraat. De kans is dan ook heel groot dat er in de toekomst meer controle zal komen in de Bergstraat.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief