TOLLEMBEEK - Het respect is ver te zoeken op de begraafplaats in Tollembeek

C21

TOLLEMBEEK - Het respect is ver te zoeken op de begraafplaats in Tollembeek

20230720_165231__kopie_
Rustig even bij een graf staan zit er niet in. Foto Marc Colpaert
 
Het kerkhof van Tollembeek achter de huidige kerk is bereikbaar via drie toegangswegen en wordt nooit afgesloten. Blijkbaar zorgt dit bij heel wat mensen voor de nodige wrevel. Er is volgens hen een totaal gebrek aan respect voor de overleden mensen op deze begraafplaats.
Op korte tijd spraken enkele mensen ons aan over een probleem ter hoogte van het kerkhof van Tollembeek. Blijkt dat deze begraafplaats ook gebruikt wordt door heel wat mensen die niets te zoeken hebben op het kerkhof, zoals joggers en fietsers. Het respect is ver te zoeken op de begraafplaats in Tollembeek. Men krijgt soms niet meer de kans om in stilte te rouwen bij het graf van een dierbare. Zo vertelde ons een dame. "Het is niet leuk om even stil te staan bij het graf van mijn man, terwijl er joggers of fietsers voorbijkomen. Op tal van plaatsen zijn de begraafplaatsen afgesloten met een hek en kan men in alle stilte en respect even een momentje nemen, om tot rust te komen op het kerkhof. In Tollembeek is dit niet het geval aangezien men langs verschillende richtingen het kerkhof kan betreden.", aldus de dame in kwestie. 

Moest de gemeente de doorgang ter hoogte van de gemeentelijke loods dicht doen zou dit al een wereld van verschil maken. Dit zou er voor zorgen dat fietsers en soms zelfs brommers niet meer langs die kant de doorsteek kunnen maken. Wij vroegen burgemeester Ludo Persoons om een antwoord. Volgens de burgemeester zijn er geen plannen om de begraafplaats af te sluiten.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jul 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief