HERNE/GALMAARDEN/GOOIK zoeken een naam voor de nieuwe fusiegemeente

C21

HERNE/GALMAARDEN/GOOIK zoeken een naam voor de nieuwe fusiegemeente

Nieuwe_naam
HERNE/GALMAARDEN/GOOIK zoeken een naam voor de nieuwe fusiegemeente - © Deschuyffeleer
 
Naamlu_stelt_voor_en_u_kiest_2
HERNE/GALMAARDEN/GOOIK zoeken een naam voor de nieuwe fusiegemeente - © Deschuyffeleer
 

Nu de zomermaanden tot de verleden tijd behoren komt ook de fusiemolen terug op kruissnelheid. Achter de schermen wordt dan ook druk gewerkt gemaakt van de fusieplannen tussen de lokale besturen van Galmaarden, Gooik en Herne. Als de drie gemeenten uiteindelijk één enkel lokaal bestuur willen vormen moeten zij dat uiterlijk op 31 december voorleggen aan hun gemeenteraden en moet dat agendapunt ook genieten van een definitieve goedkeuring. Die nieuwe gemeente moet natuurlijk ook een naam krijgen.

Tijdens en na de verschillende informatieavonden in de drie gemeenten werd al druk gespeculeerd over de nieuwe naam. Die discussie kreeg ook al een klankbord op de sociale media. Nog tot 15 september kunnen alle inwoners online of fysiek een naam aanleveren. Fysiek kan dan in de huidige gemeentehuizen en online op de website https://groeienomkleinteblijven.be/.

Alle ingeleverde nieuwe namen – tot nu al honderden - zullen worden verzameld in een uitgebreide namenlijst. Uit die lijst zal een panel van experten een shortlist distilleren die dan eind oktober aan de bevolking zal voorgelegd worden. Het kiezen van de nieuwe en definitieve naam zou gebeuren via een stemming onder de inwoners.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2023
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 13 jul 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief