REGIO - De laatste strip van de Kiekeboes van de hand van Merho ligt nu in de winkel

C21

REGIO - De laatste strip van de Kiekeboes van de hand van Merho ligt nu in de winkel

20230907_115545__1_
De stripfanaten wisten het natuurlijk al, maar Merho de striptekenaar van de Kiekeboes stopt en dat is niet leuk voor één van  best verkopende strips in Vlaanderen. Of er een vervolg komt staat vandaag nog niet vast. Na Merho stopte Urbanus ook al enige tijd terug, straks hebben wij geen nieuwe strips of toch wel?
 
Op woensdag lag de laatste strip van Merho over de Kiekeboes in de winkel en natuurlijk hebben wij hem gekocht. Het nummer 164 kreeg de naam 'Seizoensfinale' mee, de andere 163 strips van Kiekeboes staan al jaren in mijn kast te blinken. Dezelfde dag nog heb ik hem in één ruk uitgelezen en het moet gezegd worden, het is terug een pareltje geworden. Merho stopt en dat is dus duidelijk een ramp voor de stripfanaten, want wie gaat er ooit in slagen om in zijn voetsporen te treden. Ik als stripfanaat zie het nog niet dadelijk gebeuren. Ook staat het vandaag nog niet vast of er een andere tekenaar het vervolg van de Kiekeboes zal tekenen. In zijn laatste strip bedankt Merho zijn lezers en stopt met de woorden WORDT VERVOLGD...? Dus niets staat vast alles is nog mogelijk!
Urbanus die ook al stopte met strips vertelde ons:  De jeugd van tegenwoordig swiped liever met hun vinger over hun iPhone, dan dat ze een papieren pagina moeten draaien.  Nog een aantal jaren en alle jongeren kijken scheel van teveel naar hun scherm te staren. Misschien komt in 2070 de strip terug, en dan begin ik er weer aan." De grapjas zal dan een kranige 110 plusser zijn

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief