REGIO - U heeft nog tijd tot 30 september om in te schrijven voor de 3 fusiecafés! Ditmaal met de nadruk op dialoog en participatie.

C21

REGIO - U heeft nog tijd tot 30 september om in te schrijven voor de 3 fusiecafés! Ditmaal met de nadruk op dialoog en participatie.

Editie_galmaarden_fusiecaf___2__kopie_
Een beeld van een vorige vergadering.- Foto Marc Colpaert
 

Eerst werd meegegeven dat u voor 30 september moest inschrijven voor de fusiecafés, dit werd nu ruimer en kan tot 30 september. Dus schrijf u in, hoe dat kunt u vinden onderaan het artikel. In juni organiseerden de besturen Galmaarden, Gooik en Herne een eerste keer 3 fusiecafés voor hun inwoners. Via infosessies met gastsprekers werden de inwoners op de hoogte gebracht van het fusietraject. In oktober gaan de besturen een stapje verder. Deze keer worden de inwoners uitgenodigd om samen met het bestuur, de transitiemanager en andere inwoners in dialoog te gaan Inschrijven voor 30 september voor de 3 fusiecafés voor de inwoners!

 
“Op dit moment verzamelen onze besturen alle mogelijke informatie om te kunnen beslissen over een eventuele fusie. De mening van onze inwoners is daarbij van cruciaal belang,” aldus Ludo Persoons, burgemeester Galmaarden. “Met dit verhaal willen we namelijk inzetten op een betere dienstverlening voor iedere inwoner of onderneming, waarbij de eigenheid van alle (deel)gemeenten behouden blijft. Daarom nodigen we hen graag uit in één van onze drie fusiecafés waar dialoog en participatie centraal staan...”
 
 
Fusiecafés
 
“Hoe ziet de nieuwe fusiegemeente er dan precies uit straks? Een vraag die heel wat inwoners zich stellen. Dat ligt nog gedeeltelijk open,” gaat Gunther De Wilde , burgemeester van Gooik, verder. “Omdat we liever niet over één nacht ijs gaan en vooraf de stem van onze inwoners willen horen. Die is voor ons ontzettend waardevol, aangezien we met een fusie slechts één doel voor ogen hebben: het leven van onze inwoners verbeteren en vergemakkelijken. Uiteraard hebben wij onze ideeën, maar we luisteren heel graag naar jouw kijk op de zaak.”
 
 
 
Woensdag 11 oktober om 19.00 uur: Willem Tell, Hernestraat 5, Tollembeek
Zondag 15 oktober om 10.00 uur: Paddenbroek, Paddenbroekstraat 12, Gooik
Donderdag 19 oktober om 19.00 uur: De Kring, Centrum 20, Herne
 
 
Inschrijven is verplicht
 
Inwoners kunnen zich inschrijven via www.groeienomkleinteblijven.be of via 054 89 04 00 voor één van bovenstaande fusiecafés. Men kan dus zelf kiezen welke datum en locatie het best past. Inwoners dienen zich vóór 30 september in te schrijven. De fusiecafés worden georganiseerd om onze inwoners aan het woord te laten. Adviesraden zullen via een andere weg gevraagd worden om te participeren aan het traject.
 
 
Op het programma
 
“Deze keer laten we onze inwoners aan het woord. Na een korte toelichting over waar we momenteel staan in het traject, nodigen we de aanwezigen uit aan interactieve werktafels. Ze komen terecht aan een tafel waar we jong en oud en inwoners van de verschillende gemeenten samenbrengen,“ vertelt Kris Poelaert, burgemeester van Herne. “En dan is het aan onze inwoners. Wat zijn hun verwachtingen? Waar moeten we zeker rekening mee houden? Wat schrikt hen mogelijks af bij een eventuele fusie? Hoe wensen ze verder betrokken te worden? En nog zo veel meer.”
 
 
Ludo Persoons, burgemeester Galmaarden (0477 24 58 26)
 
Gunther De Wilde, burgemeester Gooik, (0478 27 20 52)
 
Kris Poelaert, burgemeester Herne (0475 47 50 03)
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 sep 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 jun 2024

archief