Familiedrama in TOLLEMBEEK

C21

Familiedrama in TOLLEMBEEK

Julienne_desmecht_en_albert_marchand
De echtelieden Marchand Desmecht - Repro Deschuyffeleer
 

Deze morgen heeft zich een familiedrama afgespeeld in de Zwaanstraat in Tollembeek.   Amper een paar uur na het overlijden van zijn echtgenote Julienne Desmecht benam de tachtigjarige Albert Marchand zich eveneens van het leven.

Gisteren in de late namiddag stierf Julienne Desmecht in het ASZ-ziekenhuis in Geraardsbergen waar ze sinds begin mei was opgenomen. Vijf jaar terug kreeg Julienne een beroerte. Sindsdien verlamde een ernstig hersenletsel haar gedeeltelijk en tastte ook haar spraakvermogen aanzienlijk aan. Al die tijd stond Albert dagdagelijks - bijgestaan door de verpleging van het Wit-Geelkruis - paraat om Julienne te verzorgen. Voor Albert, net zoals voor Michel, de inwonende broer van Julienne, was de ongunstige medische berichtgeving van een paar weken terug die de mogelijkheid op een nakend einde niet uitsloot, dan ook meer dan een zware dobber. Tien weken na haar ziekenhuisopname sliep Julienne gisteren rustig in.

Ook echtgenoot Albert zag zijn levenstaak als volbracht. Zonder afscheid, zonder aanwijzing, zonder signaal besliste Albert om ook achter zijn leven een punt te zetten. Vanmorgen omstreeks 7u45 schoot hij zich met een .22, een wapen waarvan niemand het bestaan afwist, door het hoofd.

De uitvaartdienst van de echtelieden Marchand-Desmecht zal plaatshebben in de kapel van de Herhout op dinsdag 28 juli om 10 uur.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 jul 2009
Godelieve Deschuyffeleer
Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief