TOLLEMBEEK - Hans de Amerikaanse driver of the year komt na meer dan 20 jaar terug naar Tollembeek. Een kip kost hier drie keer zo duur als in Amerika

C21

TOLLEMBEEK - Hans de Amerikaanse driver of the year komt na meer dan 20 jaar terug naar Tollembeek. Een kip kost hier drie keer zo duur als in Amerika

Editie_galmaarden_hans_2__kopie_
Hans en vrouwtje Karen in Tollembeek.- Foto Marc Colpaert
 
Enige tijd geleden kwam Hans Neckebroek met roots in Galmaarden na een verblijf van bijna 20 jaar in de USA nog eens op bezoek in het Pajottenland. Wij gingen even met hem praten over vroeger en nu en wat er volgens hem bij ons veranderd is en hoorden enkele merkwaardige zaken, zoals een kip aan 't spit die drie keer zo duur is als in Amerika. Ondertussen wacht Hans ook al twee jaar op enig pensioen uit ons land, want hij werkte meer dan 20 jaar in ons land. Hans is nu gepensioneerd en kwam met zijn vrouwtje Karen naar Vlaanderen. Tijd om even bij te praten. 
 
Waarom ging je ooit naar Amerika Hans.
 
Hans: ik werd verliefd op een vrouw en volgde haar naar Amerika, Karen is vandaag nog steeds een leerkracht in de staat Indiana, meer bepaald in Bloomington. Deze stad kan men vergelijken met Leuven of Gent, dit komt door de Bloomingtonse universiteit, deze unif is wereldwijd een top performer en wij wonen er al meer dan 20 jaar. Ik zou hier nooit meer weg willen, je woont hier niet zo druk als in Vlaanderen. 
 
 
Wat is het eerste wat je opvalt na zoveel jaren dat je terug bent in Vlaanderen
Hans: Wat is het hier druk, wij zijn even naar Brussel geweest man, man, man, wat loopt er daar een massa volk rond en overal nieuwe gebouwen. Ook in het Pajottenland is de bouwwoede blijkbaar groot, sommige straten herkende ik bijna niet meer. Ze bouwen hier kastelen op een zakdoek. Wat een verschil met Amerika, daar kan je soms uren rijden voor je een ranch ziet. Maar wat mij wel opvalt dat ze hier opmerkelijk rustiger rijden dan 20 jaar geleden", lacht Hans.(daar is een simpele verklaring voor, denk maar eens aan de vele honderden trajectcontroles die opduiken in ons land en de prijs van de boetes,red.)
 

Hans was jaren vrachtwagenbestuurder voor de firma KEHE. Hij werd zelfs ooit in Amerika 'Driver of the year',en deze titel krijg je niet zomaar, hij reed daarvoor 1,6 miljoen kilometers met zijn vrachtwagen en dit zonder enig ongeval of boete. Het artikel daarover verscheen zelfs nationaal in HLN van de hand van MCT, enkele jaren terug. De laatste jaren voor zijn pensioen werkte hij bij hetzelfde bedrijf maar dan als manager. "Nog een verschil met Vlaanderen werd pijnlijk duidelijk, op drie maanden tijd was in Amerika alles geregeld wat betreft mijn pensioen. Ik stuurde een mail naar de pensioensdienst in Vlaanderen en moest bijna twee jaar wachten alvorens ik een brief van hen kreeg. Hopelijk zal dit vlug in orde zijn want ik heb meer dan 20 jaar in Vlaanderen gewerkt", lacht Hans. Die trouwens voor Vlaamse normen een royaal pensioen krijgt van de  Amerikanen. 

Hans kom je ooit terug naar Vlaanderen

Mijn Vlaanderen is natuurlijk mijn vaderland en het is hier leuk, maar zo druk, ik denk het niet. Het was heel leuk om na al die jaren mijn familie nog eens te zien, maar ik voel me steeds meer een vreemdeling in mijn vroeger vaderland. En daarnaast is het hier zo verschrikkelijk duur. De benzineprijzen in Vlaanderen zijn gewoon van de pot gerukt, hier in Vlaanderen betaal je meer dan 2 euro per liter voor benzine, in Amerika is dit 0,82 dollar per liter. Ik liep even rond op de markt in Ninove en als je dan die prijzen ziet die zijn heel hoog. Ik kan als voorbeeld geven een kip aan 't spit kost hier in Vlaanderen drie keer zo duur als in een dorp in Amerika. Het is hier zo duur dat ik mij afvraag hoe gepensioneerde mensen moeten overleven in Vlaanderen?  Stilzitten kan Hans niet en vandaag werkt hij als flexi-jobber en werkt als koerier voor een ziekenhuis in Bloomington. Wij wensen hem en zijn vrouwtje Karen nog een lang en gelukkig leven toe  en wie weet komen ze binnen 10 jaar nog eens terug naar Vlaanderen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2023
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 jul 2024

archief