TOLLEMBEEK - Luc en Maarten van Groen deelden flyers uit voor een beter treinverkeer

C21

TOLLEMBEEK - Luc en Maarten van Groen deelden flyers uit voor een beter treinverkeer

20240214_083253__kopie_
Liesl aan het praten met Luc.- Foto Marc Colpaert
 
20240214_083958__kopie_
Luc en Maarten aan het station. Foto Marc Colpaert
 
Op woensdag 14 februari deelden Luc Luyckx in Tollembeek en Maarten Vanautgaeren van Groen aan het station van Galmaarden, flyers uit voor een beter treinverkeer in het Pajottenland. Er stond ook nog een collega aan het station van Herne. 
Op 14 februari is het niet enkel Valentijn, maar ook… Valentrein! Dus stonden mensen van Groen ’s morgens aan de treinstations van ‘Pajottegem’ – met name in Galmaarden, Herne en Tollembeek – om de reizigers te bedanken om voor het openbaar vervoer te kiezen. Ze polsten dadelijk ook graag even naar de ervaringen en suggesties van de reizigers voor beter openbaar vervoer in het Pajottenland. "De meeste mensen zijn dadelijk akkoord dat het treinaanbod veel beter kan. Zeker de combinatie van treinen en bussen zou meer op mekaar moeten afgestemd zijn. Ook zijn de jongeren van oordel dat een ticket veel te duur is en dat het treinaanbod in de late uren veel te weinig is. Ook in Galmaarden hoorde Maarten dezelfde opmerkingen. Door de vakantie en het was woensdag was het aantal treinreizigers niet denderend. De eerste twee vrouwen, die Luc aanspreekt vertellen hem dadelijk in het Frans dat ze geen Nederlands verstaan. De volgende drie personen zijn duidelijk niet uit het Pajottenland, zelfs niet uit Vlaanderen. Gelukkig is daar Liesl die op vraag van Luc dadelijk de QR-code scant en de petitie voor een beter openbaar vervoer ondertekend.
 
Wie vandaag kiest voor het openbaar vervoer verdient echt een bedankje. Want verdwenen bushaltes, treinen met uren vertraging en afgeschafte trams maken het de reiziger soms echt tot een doolhof. Met Groen willen ze van de bus, tram en trein de meest logische en dus meest eenvoudige keuze maken. En dat laten we de reiziger graag weten. Teken de petitie van Groen tegen de afbraak van ons openbaar vervoer en/of geef jouw suggesties voor het Pajottenland door via www.groenpajottenland.be/valentrein
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 feb 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief