GALMAARDEN - 500 ste huwelijk voor Pierre Deneyer

C21

GALMAARDEN - 500 ste huwelijk voor Pierre Deneyer

Colpaert_galmaarden_500_ste_trouw_1
Pierre zijn 500 ste keer. - Foto Marc Colpaert
 

Burgemeester Pierre Deneyer uit Galmaarden mocht zopas het vijfhonderdste koppel in het echt verbinden. Het waren Tina Chavatte en Bart Lanneer die elkaar hun jawoord gaven. Elke trouw is volgens de burgemeester belangrijk op zijn manier, ondertussen kreeg hij al heel wat verschillende trouwers over de vloer. Slechts op één trouwpartij kwam hij ooit een kwartiertje te laat.

Pierre Deneyer werd in 1995 schepen van Burgerlijke Stand en mocht vanaf die dag, de vele trouwlustige koppeltjes uit Galmaarden in het echt verbinden. “ Telkens als de mensen gaan trouwen is dit zeer belangrijk voor mij “, aldus de burgemeester. “ Ik wil als burgemeester kort bij de mensen staan en probeer de mensen dan ook zo goed mogelijk te ontvangen. Elke trouwer krijgt zelfs van de gemeente een fotoalbum met daarin een kopie van de geboorteakte van de bruid en bruidegom”.

Tijdens deze reeks van vijfhonderd trouwpartijen waren er nogal wat verschillen. “ Op een keer kwamen bruid en bruidegom naar het gemeentehuis op de moto, gevolgd door tientallen mensen op de motor. Wij hebben die mensen met hetzelfde respect behandeld, als al de andere. Het bleef niet alleen bij motoren, nog niet zo lang geleden stond de parking van het gemeentehuis vol met grote landbouwmachines, die al toeterend de trouw aankondigden”. Hoewel de burgemeester steeds probeer om een half uurtje voor de ceremonie ter plaatse te zijn, kwam hij tijdens de reeks van vijfhonderd trouwpartijen ooit één keer een kwartiertje te laat. Wij hadden die dag om 13 uur een gouden huwelijk, waar we naartoe gingen met het hele schepencollege. Julienne en Roger waren goede vrienden van ons en we verloren de tijd een beetje uit het oog. Roger trok nog een fles champagne open en voor we het wisten was het 15 uur en ik was nog niet op het gemeentehuis. De trouwpartij begon die dag met een kwartiertje vertraging, maar zeer erg vonden de bruid en bruidegom dat niet”, vertelde de burgemeester.

Tina Chavatte en Bart Lanneer waren op 8 augustus het vijfhonderdste koppel dat hun jawoord mochten geven aan burgemeester Deneyer. Hij hoopt nog vele koppeltje te kunnen trouwen, maar aan de kaap van duizend zal hij waarschijnlijk nooit geraken.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 aug 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief