Een grote ILvA-zwerfvuilactie van GBS De Knipoog en het Sint-Catharinacollege in Galmaarden

C21

Een grote ILvA-zwerfvuilactie van GBS De Knipoog en het Sint-Catharinacollege in Galmaarden

A_a_gbs_toll__kopie_
De Knipoog.- Ingezonden foto
 
A_a_sint_cath__kopie_
Sint catharinacollege. ingezonden foto
 
Op donderdag 25 april namen GBS De Knipoog in Tollembeek en het Sint-Catharinacollege in Galmaarden deel aan de grote zwerfvuilactie. De actie verliep in samenwerking met ILvA in het kader van Mooimakers, een initiatief van de Vlaamse overheid en Fost Plus.
 
“Een nette omgeving is één van de elementen waar al onze scholen belang aan hechten. Zwerfvuil is dan ook vaak erg storend in het straatbeeld en daar willen onze scholen samen iets aan doen. De leerlingen trokken de straat op, voorzien van fluovestjes en afvalgrijpers om papiertjes, sigarettenpeuken, blikjes en ander weggeworpen rommel in de brede schoolomgeving op te ruimen.” aldus Marleen Merckaert, schepen van onderwijs.
 
Patrick Decat, schepen milieu: “Met deze actie willen onze scholen iedereen sensibiliseren zodat de actie niet een eenmalige en symbolische opruimbeurt is, maar de aanzet tot een gedragswijziging met meer respect voor de omgeving ingeburgerd wordt. Wie het voorbeeld van onze leerlingen wil volgen, kan zich altijd opgeven als zwerfvuilvrijwilliger voor onze gemeente via https://www.galmaarden.be/zwerfvuilvrijwilliger.” 
 
 Operatie proper
 
Tijdens het schooljaar 2022-2023 kregen scholen de kans zich in te schrijven voor ‘Operatie Proper’. Deze actie is een onderdeel van de zwerfvuilcampagne van Mooimakers. GBS Galmaarden en GBS Vollezele kwalificeerden zich en kregen een beloning samen goed voor maar liefst 1.275 euro. De beloning verschilt per school, aangezien deze afhankelijk is van de door de school uitgevoerde actiepunten.

De scholen hebben gedurende het volledige schooljaar verschillende acties uitgevoerd om de strijd met het zwerfvuil aan te gaan. De acties gaan van onder andere sensibilisering tot opruimacties en zwerfvuilrondes in en rond de omgeving van de school. GBS Galmaarden heeft met hun beloning sensibiliseringsmateriaal voorzien. Zo zien de kinderen nu in één oogopslag hoe ze correct moeten sorteren op school. GBS Vollezele heeft met hun financiële beloning picknicktafels aangekocht. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief