Lokaal bestuur Galmaarden zet ereburger Urbanus in de bloemetjes

C21

Lokaal bestuur Galmaarden zet ereburger Urbanus in de bloemetjes

Dsc_0685__kopie_
Ingezonden foto
 
Urbanus kondigde recent aan dat hij in 2025 aan zijn laatste voortellingstournee begint. Daarna neemt hij afscheid van het podium als komiek. Daarbovenop wordt hij vandaag, vrijdag 7 juni, 75 jaar. Urbanus woont officieel bijna 50 jaar in de deelgemeente Tollembeek. Hij verleende de afgelopen jaren meermaals zijn medewerking aan tal van gemeentelijke initiatieven en aan de Galmaardse cultuurprijsuitreiking ‘Bronzen Urbanus’. Tollembeek is tevens het decor van zijn stripreeks ‘De avonturen van Urbanus’, waardoor hij onze gemeente en onze streek mee op de kaart heeft gezet.
 
Redenen genoeg dus voor het lokaal bestuur Galmaarden om haar ereburger, Urbain Servranckx, in de bloemetjes te zetten.
 
Op donderdag 6 juni organiseerden ze voor hem een verrassingshuldiging, waarbij de lokale scholen met enkele klassen afzakten naar het GC Baljuwhuis met tekeningen en kunstwerkjes. Als verjaardagscadeau liet het bestuur een strippagina maken door Jan Bosschaert, de illustrator waarmee Urbanus de stripreeks ‘De Geverniste Vernepelingskes’ maakte. Bij een afsluitende receptie werd Urbain persoonlijk bedankt voor zijn verwezenlijkingen, in aanwezigheid van het college van burgemeester en schepenen, de gemeenteraad, de leden van het Bijzonder Comité Sociale dienst, de dienst vrije tijd en enkele ereburgers van de gemeente,
 

Vandaag werd het Urbanusbeeld in Tollembeek versierd in samenwerking met bloemenzaak Puur Passie. Urbain wordt er letterlijk in de bloemetjes gezet, dankzij een bloementapijt op de sokkel van het beeld. Het Urbanusbeeld, een bronzen beeld van de stripfiguur, geschonken door ‘Urbanus zelf’ is alom gekend en brengt menig (fiets)toerist naar onze gemeente.  

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jun 2024
Marc Colpaert
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 20 jun 2024

archief