Vanaf 2025 wordt het afval samen opgehaald door Ilva en door Intradura in Gooik, Galmaarden en Herne

C21

Vanaf 2025 wordt het afval samen opgehaald door Ilva en door Intradura in Gooik, Galmaarden en Herne

Editie_herne_afval_eiland_2__kopie_
In Kokejane staan er ook al afvaleilandjes.- Foto Marc Colpaert
 
Het afval wordt momenteel opgehaald door verschillende afvalintercommunales. Galmaarden is aangesloten bij ILvA en werkt met containers, Gooik en Herne bij Intradura en die werken nog met zakken. In de toekomst zal Pajottegem zelf zorgen voor de exploitatie van de 3 recyclageparken. Vanaf 1 januari 2025 worden de activiteiten, na overleg tussen beide afvalintercommunales en zoals beschreven in het fusiedraaiboek van de Vlaamse overheid, herverdeeld om een vlotte en correcte dienstverlening te garanderen.
 
 
Huis- aan-huis-inzameling en verwerking:
 
 
ILvA zal instaan voor:
 
Restafval
 
GFT
 
Grof vuil
 
De afvalfracties restafval en GFT zullen elk in een afzonderlijke afvalbak (rolcontainer) opgehaald worden. Hierbij wordt er gewerkt volgens het DIFTAR-principe. DIFTAR is de afkorting van geDIFferentieerd TARief. Het doel van DIFTAR is afval beperken en kosten eerlijk verdelen. Wie minder afval meegeeft, door bewust aan te kopen en goed te sorteren, moet minder betalen.
 
Intradura zal instaan voor:
 
Papier en karton
 
PMD
 
Ondergrondse containers (Herne)
 
Glasbollen
 
 
Onze inwoners krijgen dus te maken met een nieuwe manier van aanbieden, inzamelen en verwerken van huishoudelijk afval. De intercommunales bereiden een infokrant en afvalkalender voor met meer info zodat ze tijdig weten wat ze moeten doen. Meer info vind je wel al op: www.ilva.be/over-ilva/gewogen-diftar en www.intradura.be.
 
Recyclageparken
 
Ook de recyclageparken worden vandaag op een andere manier uitgebaat in Galmaarden, Gooik en Herne. In de toekomst zal Pajottegem zelf zorgen voor de exploitatie van de 3 recyclageparken. De werkwijze, openingsuren en tarieven worden de komende maanden verder op elkaar afgestemd. Zodra hier meer duidelijkheid over is, lees je dit via de gemeentelijke kanalen en in een volgend fusiekrantje.
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief