GALMAARDEN - Vernieuwd containerpark open

C21

GALMAARDEN - Vernieuwd containerpark open

Colpaert_galmaarden_nieuw_containerpark_1
De nieuwe hangaars op het containerpark. - Foto Marc Colpaert
 

De eindafrekening van het vernieuwde containerpark in Galmaarden is 395.850,50 euro duurder dan voorzien. Deze verhoging komt door de grondvervuiling, de instabilisatie van de ondergrond en het plaatsen van twee wachtlokalen.

Op de eindafrekeningbundel voor de aanleg van het containerpark in de Brusselstraat in Galmaarden, werd door de intercommunale Haviland een prijskaartje van 1.205.631,64 euro geplakt, of 70% duurder dan voorzien
“ Dit is dan ook voor een deel normaal”, vertelde gemeenteraadslid Roger De Nauw(sp.a). “ Vroeger werden de gemeentearbeiders van het containerpark ondergebracht in een oude ruimte, die qua comfort en ruimte  niet meer van deze tijd was. Er moesten dus extra kosten bijkomen om wachtlokalen te voorzien voor de parkwachters, wat niet meer dan normaal is.”
Naast de twee wachtlokalen is de verhoging van de prijs ook toe te schrijven aan een vastgestelde grondvervuiling en de ermee gepaard gaande instabilisatie van de ondergrond. Dit heeft ertoe geleidt dat de voorziene funderingsopbouw veel zwaarder diende te worden uitgevoerd. Met als gevolg een meerprijs van 395.850,50 euro. “ Heel wat factoren hebben ertoe geleidt dat de eindafrekening heel wat hoger uitviel”, aldus Armand Biesemans(CD&V). “ Dat er bijkomende wachtlokalen voor de parkwachters moesten bij komen, hadden wij in eerste instantie niet aan gedacht. Andere zaken zoals de grondvervuiling en de instabilisatie zijn zaken waar we niet veel kunnen aan veranderen.” " De grondvervuiling en de instabilisatie zijn zaken die wij totaal niet in de hand hadden", verklaarde burgemeester Deneyer. "Probleem was er moest een nieuw containerpark komen dus konden wij niet anders dan de meerprijs betalen. De mensen hebben nu wel een zeer degelijk containerpark en dit zal zeker voor het grootste gedeelte gratis blijven voor onze inwoners."
De inwoners van Galmaarden beschikken dus vanaf heden over een vernieuwd containerpark, met een duur prijskaartje eraan. Het containerpark zal op maandag en donderdag gesloten zijn. Op dinsdag is het open van 16 tot 19 uur, op woensdag van 12 tot 19 uur, op vrijdag van 15 tot 18 uur en op zaterdag van 9 tot 15 uur.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief