GALMAARDEN - Uitwerpselen uitgesmeerd in toilet

C21

GALMAARDEN - Uitwerpselen uitgesmeerd in toilet

Colpaert_galmaarden_toilet_2
Marcel bij het bewuste toilet. - Foto Marc Colpaert
 
Colpaert_galmaarden_toilet_1
Foto Marc Colpaert

In de openbare herentoiletten op het sportplein in Galmaarden heeft er iemand zijn uitwerpselen uitgevreven op het toilet en de grond. De burgemeester is niet te spreken van zulke vandalenstreken en dreigt om in de toekomst het toilet gewoon te sluiten.

Begin dit jaar was de gemeente Galmaarden al eens van plan om de openbare toiletten op het sportplein in Galmaarden te sluiten. Er werd dan een bord geplaatst met de tekst, dat als de toiletten niet proper bleven, ze dicht gingen. Maanden heeft het goed gegaan, tot enkele weken geleden. “ De laatste maand hebben de gemeentearbeiders al drie keer de boel mogen gaan opkuisen”, vertelde een boze burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). “ Ik versta dit niet, hebben de mensen dan echt geen respect voor hun medemensen. Onze mensen moeten nu deze uitwerpselen gaan opkuisen, dit kan toch niet. Wij laten deze toiletten open omdat mensen die komen sporten of joggen op het sportplein, hiervan kunnen gebruik maken. Voor mij is in ieder geval de maat vol. Als ik het voor het zeggen heb, dan gaan deze openbare toiletten gewoon dicht”, aldus nog Deneyer. De zaak van de toiletten zal volgende week op het schepencollege besproken worden.
Marcel Rimez werkzaam als klusjesman en scheidsrechter bij de voetbalploeg FC. Galmaarden is er ook niet over te spreken. “ Ik ben hier nog woensdagavond geweest en alles was in orde, donderdag was het training van de voetbal, maar ik ben er zeker van, onze mensen doen zulke beestige dingen niet. Wat halen ze in hun hoofd om uitwerpselen zomaar overal uit te strijken, dit kan toch niet meer”, vertelde een aangeslagen Marcel Rimez.
                                      
Indien de toiletten dicht gaan is dit een groot probleem voor de vele sportverenigingen die vandaag van het sportplein gebruik maken. “ Wij kunnen misschien afspreken dat de sportverenigingen zelf instaan voor het openen en sluiten van de toiletten tijdens hun sportevenementen”, zei burgemeester Deneyer. Dit betekent dan ook dat de toiletten niet veel meer open zullen zijn. Wie dus als jogger tijdens de dag of bij avond graag eens enkele rondjes op de Finse piste komt lopen, zal er in de toekomst moeten rekening mee houden dat de toiletten dicht zijn. Verder doen zoals nu kan in geen enkel geval. “Onze mensen zijn het beu om de uitwerpselen van anderen te gaan opkuisen,” aldus nog de burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief