GALMAARDEN - De eerste carpoolparking is er

C21

GALMAARDEN - De eerste carpoolparking is er

Colpaert_galmaarden_carpool_1
Fernand Cammaert bij de nieuwe carpoolparking. - Foto Marc Colpaert
 

De gemeente Galmaarden heeft zopas haar eerste carpool parking in dienst genomen. Pendelaars die naar Halle of Brussel moeten kunnen ter hoogte van het voetbalplein van SKO Vollezele hun wagen achterlaten om dan met collega’s verder te rijden . Tevens werd  Colruyt  aangeschreven en verzocht om hun vele medewerkers die uit Galmaarden en omstreken komen, in kennis te stellen van deze nieuwe carpoolmogelijkheid.

De zopas opengestelde parking ter hoogte van het voetbalplein voor het SKO-gebouw in Vollezele lag er vroeger op werkdagen verlaten bij. " Op deze parking is er plaats voor ongeveer een veertigtal wagens, een ruimte die tot op heden niet benut werd", verklaarde ons burgemeester en initiatiefnemer Pierre Deneyer(CD&V). De blauwe borden ‘parking - carpool’ werden zopas geplaatst zodat vanaf nu, iedereen die dat wenst er gebruik kan van maken.  
 
" Deze parking ligt op de uitvalsweg (N272) en is dan ook  een ideale plaats  voor mensen die dagdagelijks vanuit de buurt van Galmaarden naar Halle of Brussel moeten rijden". De burgemeester hoopt op deze manier zijn steentje bij te dragen tot een meer en betere mobiliteit voor de regio. " Tal van mensen uit onze streek zijn werkzaam bij Colruyt in Halle, ik schreef dan ook een brief aan de directie van Colruyt om hen op de hoogte te brengen van het bestaan van onze carpoolparking.  Elke wagen die we op deze manier van de weg kunnen houden is een goede zaak", sprak Deneyer.
 
Burgemeester Deneyer gaat ook  zijn collega-burgemeesters uit het Pajottenland aansporen om het voorbeeld te volgen.
 
Fernand Cammaert van voetbalclub SKO-Vollezele zal er op toezien dat de toegangspoort tot de  parking open blijft. “Ik hoop dan ook dat binnenkort de parking langs de Vollezelestraat goed gebruikt wordt want er zijn al genoeg files richting Halle en Brussel"  besluit Fernand Cammaert.
 
Op dinsdag stond er al een eerste wagen, wij zijn op de goede weg zouden wij zo denken er kunnen er nog 39 bij!
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 nov 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief