GALMAARDEN - Nieuw OCMW gebouw achter het gemeentehuis

C21

GALMAARDEN - Nieuw OCMW gebouw achter het gemeentehuis

Editiepajot_colpaert_galmaarden_de_ligne_trb_zaal_1
Erevoorzitter Georges De Ligne van de pingpongclub Galmaarden. - Foto Marc Colpaert
 

Het nieuwe OCMW gebouw zal niet naast, maar achter het gemeentehuis van Galmaarden opgericht worden. De TRB-zaal blijft dus behouden wat uitstekend nieuws is voor de plaatselijke verenigingen.

De gemeente Galmaarden was van plan om de TRB-zaal naast het gemeentehuis af te breken en hier een volledig nieuw gebouw te plaatsen voor de diensten van het OCMW en de politie. “ Wij hebben alles nog eens goed bekeken en stelden vast dat wij ook in het verlengde van het bestaande gemeentehuis het nieuwe OCMW gebouw konden plaatsen “, vertelde burgemeester Pierre Deneyer(CD&V). Ondertussen werd al aan de eigenaar van de aanpalende woning(rechts van het gemeentehuis) gevraagd of hij er mee akkoord was, om een deel van zijn grond te verkopen aan de gemeente. “ Dit akkoord kregen wij deze week in onze bus”, aldus de burgemeester. Zodat alles in orde is om van start te gaan met het maken van nieuwe plannen voor een iets kleiner OCMW gebouw, want de politiediensten zullen in hun huidige lokalen blijven.
 
Dat de TRB-zaal niet zal afgebroken worden zal waarschijnlijk als muziek in de oren van vele verenigingen klinken. Vooral de plaatselijke pingpongclub was er het hart van in, dat ze hun thuisbasis moesten opdoeken en op zoek gaan naar een nieuwe locatie, een locatie dat ze tot vandaag nog steeds niet gevonden hadden.
 
De ruimte waar het nieuwe OCMW gebouw zal ingeplant worden is vandaag gewoon parking. “ Er zullen enkele parkeerplaatsen sneuvelen met de bouw van dit nieuwe complex maar er zullen er nog genoeg overblijven in de toekomst”, verzekerde burgemeester Deneyer.
 
Erevoorzitter Georges De Ligne (foto) van de pingpongclub Galmaarden is uiterst tevreden dat deze zaal niet zal afgebroken worden. Nu kunnen wij verder onze club uitbouwen en moeten wij geen mensen meer weigeren. Wij ziend e toekomst dan ook heel hoopvol tegemoet.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 dec 2009
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 09 okt 2024

archief