HALLE - Schepencollege is verontwaardigd over werkwijze Luhns Detergents

C21

HALLE - Schepencollege is verontwaardigd over werkwijze Luhns Detergents

Editiepazjot_luhns_2_foto_merckx

Een Curator werd aangesteld om het bedrijf Luhns Detergents uit Lembeek te vereffenen. 62 werknemers verliezen er hun werk. Het Duitse moederbedrijf had al een maand geleden de geldkraan dichtgedraaid. De werknemers moesten niet meer werken maar werden doorbetaald. Een faillissement hing al enkele dagen in de lucht.

Alle medewerkers en de directeur, liefst 62 mensen, verliezen hun werk, waarvan velen reeds een lange loopbaan in het bedrijf hebben gekend. Over de stopzetting van de bedrijfsactiviteit heeft het Duitse moederbedrijf geen enkel overleg met het personeel georganiseerd en er werd evenmin een sociaal plan opgesteld.
 
Het college van burgemeester en schepenen van Halle heeft zijn solidariteit betuigt met de getroffen werknemers.
 
Het college is verontwaardigd: niet alleen om de sluiting maar ook en vooral op de bijzondere onrespectvolle wijze waarop het moederbedrijf zijn personeel behandelt en hen, na een lange en trouwe dienst, gewoon in de kou laat staan. Dit is in een sociale markteconomie totaal onaanvaardbaar.
 
Het college zal dit ook scherp aanklagen bij het betrokken moederbedrijf en een afschrift hiervan sturen aan de Vlaamse en Federale Regeringen.
 
Het college roept de bedrijven in Halle en de regio op om bij eventuele aanwervingen de gewezen werknemers van Luhns bijzondere tewerkstellingskansen aan te bieden.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 okt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 26 jan 2023

archief