HALLE/ GOOIK - Weldra MUG in Halle ?

C21

HALLE/ GOOIK - Weldra MUG in Halle ?

Michel_doomst

De kans dat het ziekenhuis van Halle binnenkort eindelijk een eigen MUG-dienst zal hebben, is enorm toegenomen. Jarenlang wordt deze problematiek al aangekaart bij de verschillende instanties, maar nooit kwam er een verlossend antwoord.

In de Kamercommissie Volksgezondheid vroeg volksvertegenwoordiger Michel Doomst (CD&V), naar aanleiding van een recent communicatie-incident, aan minister Onkelinx naar de stand van zaken in het dossier. In april van dit jaar had de minister in dezelfde commissie nog geantwoord dat ze wachtte op een technische behoeftenanalyse.

Jarenlang werd gezegd dat voor een extra MUG-dienst een wetswijziging nodig was, maar uit het antwoord van de minister blijkt nu dat er nog plaats is voor 3 extra diensten in Vlaanderen. De minister informeerde hierover Vlaams minister Vanackere, om naast Geraardsbergen, Zottegem ook in Halle een MUG-dienst te programmeren. De aanvraag blijkt inmiddels ingediend te zijn. 

Het einde van de tunnel kan hierdoor eindelijk in zicht zijn, zegt een tevreden Michel Doomst. Vanuit onze streek wordt reeds jaren geijverd voor een Nederlandstalige urgentiedienst. Voor het Pajottenland is het dan ook van levensbelang om eindelijk een oplossing voor dit schrijnend probleem te verkrijgen. We kunnen nu alleen maar hopen dat Halle weldra een dienst zal toegewezen krijgen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 nov 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief