HALLE - Viering der Hofmaarschalken en Hofdames

C21

HALLE - Viering der Hofmaarschalken en Hofdames

Editiepajot_halle_hofmaarschalken_foto_merckx
De kanidaat hofmaarschalken. (Foto Felix Merckx)
 

De “Viering der Hofmaarschalken en Hofdames" krijgt haar verloop op vrijdag 13 maart in zaal Blauw en Geel in de Biezeweide. Op die avond stelt de Orde haar nieuw Hofmaarschalkenpaar officieel voor.

Het Kandidatenpaar is Dimitri Redant en Tania Keerstok.
Dimitri viert al jaar en dag carnaval met zijn vrienden en wil nu eens carnaval van een andere kant bekijken. Tania daarentegen was ooit lid van "HKV Kiekebisj".
Vooraleer ze beiden de titel van Hofmaarschalk en Hofdame krijgen, moeten ze tal van proeven afleggen, waaronder praktische en theoretische. Hun eerste proef hebben ze al in ontvangst mogen nemen: ze moeten verkleed toe komen, Dimitri als radiopresentator met een zelfgemaakte radio en Tania als tv-presentatrice en een zelfgemaakte tv.

 Op het einde van de avond krijgen ze van hun voorganger Kevin de officiële kledij en mogen ze zich een gans jaar Hofmaarschalk en Hofdame van het Halse Carnaval noemen.

Ook die avond wordt de Hofmaarschalk 2008 Kevin en zijn Mini Hofmaarschalkenpaar Jany en Vicky opgenomen in de Orde. De definitieve opname en aanstelling begint om 20u10 in Café Blauw en Geel Biezeweide 148, 1500 Halle. Tijdens deze avond viert Mini Hofdame Peggy haar jubileum voor haar 20 jaar Mini Hofdame.

Tot slot laat de Orde weten dat tijdens Carnaval het Hofmaarschalkenpaar 2009 samen met de andere leden van de Orde niet alleen snoep maar ook meer dan 12.800 knuffelbeertjes zullen uitdelen, en dat is uniek in België.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief