HALLE - Gilde der Wijngeuzen met thema-avonden

HALLE - Gilde der Wijngeuzen met thema-avonden

2008-02-26_zijngeuwen___hqlle
 

De Gilde der Wijnhuizen heeft in hun wijnkelder aan de Edingsesteenweg op het Halse gehucht Hondzocht zijn jaarprogramma voorgesteld. Naast reizen naar wijnstreken, twee eetfestijnen, een wandeling zullen het vooral de thema-avonden zijn die belangrijk zijn. Dit jaar zal men voor het eerst ook gaan bier brouwen.

 Het doel van de Gilde der Wijngeuzen is ervaringen en kennis vergaren op het vlak van wijn-, bier-, aperitief- en eetwarenbereidingen. Tevens wordt jaarlijks een wijnkeuring georganiseerd, waaruit de beste zelfgemaakte wijnen van de leden, worden gelauwerd. De Gilde stelt zich ook tot doel zijn leden oenologisch te onderwijzen door didactische lectuur aan te bieden. De Gilde organiseert proeverijen, voorlichtingsvergaderingen, cursussen en uitstapjes. Dit zowel over commerciële aspecten als over eigengemaakte producten.
 
De geplande thema-avonden zijn: commerciële wijnen, fruitwijnen, zelf wijn maken (2 theorielessen over maken fruitwijnen e’n 1 theorieles over druivenwijnen), bieren en voeding.
De thema-avonden gaan door in het Vergeet-mij-Nietje in Essenbeek en de wijnkelder is gelagen op de Edingsesteenweg in Hondzocht (Naast ingang Kruiskensheide). Hier worden de praktische lessen gegeven.
Dit jaar zal er een praktische les gegeven worden over snoeien van struiken en bomen in de
 
Naast dit alles maakt de Gilde dit jaar een reis naar Trier, waar wijngaarden en een bierbrouwerij gaan bezocht worden, is er een ééndagsreis in een omliggende provincie, is er een natuurwandeling in Hondzocht en een Gildefeest in zaal Atlanta.
 
FEESTEN
Om het jaarprogramma te verwezenlijken is er geld nodig. Daarvoor wordt er op 14 en 15 maart een kaasfestijn gehouden in het Vergeet-me-Nietje en komt er later op het jaar (29 en 30 augustus) een breugels gildefeest.
In september is er dan nog een opendeurdag in de wijnkelder in Hondzocht.
 
Lid worden van de Gilde der Wijngeuzen kost 17 euro per jaar. Bovendien genieten alle inwonende gezinsleden van dezelfde voordelen als het betalend lid.
 
Meer info over de wijngeuzen is te bekomen bij voorzitter Christian Denayer, Kapelweg 4 in 1500 Halle, tel. 02/356 00 02
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief