HALLE - Opleiding voor aspirant-wielrenners

HALLE - Opleiding voor aspirant-wielrenners

2008-02-26_leren_fietsen_-_halle
 

Halle organiseert in samenwerking met de Wielervereniging Cureghem Sportief en Wielerbond Vlaanderen voor de derde keer een opleiding wielrennen voor jonge fietsers (categorie aspiranten van 12 tot 14 jaar). Erkende en gekwalificeerde opleiders van de Vlaamse Wielerschool staan in voor de begeleiding van de jonge sporters.

De opleiding wordt geven in het Halse Don Boscoinstituut van maandag 31 maart tot en met vrijdag 4 april (niet op woensdag 2 april) van 9 tot 16 uur. De slothappening heeft plaats op zaterdag 19 april in Hofstade.
De bijdrage voor deelname aan de 4-daagse opleiding bedraagt 40 euro. Hierin is een WBV-vergunning voor aspiranten begrepen. Alle deelnemers zijn verzekerd.
Inschrijvingen moeten vooraf gebeuren en liefst zo vlug mogelijk, want de plaatsen zijn beperkt.
 
De opleiding bestaat uit een combinatie van de theorie en de praktijk van het wielrennen, waarbij onderwerpen besproken worden als wegcode, gezonde sportbeoefening, moderne trainingsleer, voeding, enz.
 
In het praktische gedeelte wordt er geoefend aan het verbeteren van de stuurvaardigheid, het leren fietsen in groep, het gebruik van de versnellingen en de remmen, het nemen van de bochten en het aanleren van spurten. In dat praktische gedeelte worden behendigheidsproeven ook afgewisseld met fietstochten op verkeersvrije en verkeersarme omlopen. Ook het onderhoud van de fiets komt aan bod.
 
Eens deze lessenreeks succesvol is afgerond, bewijst dit dat de deelnemers prima fietsers zijn en vanaf dat moment kunnen deelnemen aan wedstrijden speciaal georganiseerd voor jonge ‘wielrenners-aspiranten’.
 
Inschrijven voor deze wielerstage kunnen bij Jean-Pierre Van Heymbeeck (jpvanheymbeeck@skynet.be; Peter Ost sport@halle.be of Ingrid Mekers, ingrid.mekers@fros.be
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 feb 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 29 okt 2020
Sam Herremans | 29 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 25 okt 2020
Roger Swalens | 18 okt 2020

archief