HALLE - Financiële steun aan Halle-Vilvoorde comité indien.....

HALLE - Financiële steun aan Halle-Vilvoorde comité indien.....

Splitsing_bhv
 

Vlaams Belang had het Halse schepencollege een financiële steun gevraagd voor personen die geweigerd hebben te gaan zitten in een stem- of telbureau bij de laatste verkiezingen en die nu vervolgd worden.

Het schepencollege heeft nu beslist dat de stad een toelage van 1.000 euro zal geven aan het Halle-Vilvoorde comité voor de ondersteuning van eventuele acties waartoe door de Conferentie van de Burgemeester zou zijn beslist, indien 3 maanden voor de volgende verkiezingen de kieskring Brussel – Halle – Vilvoorde niet gesplitst is.
Ongeveer 1.500 burgers hadden zich ingeschreven als kandidaat-dienstweigeraar voor de organisatie van de federale verkiezingen van 10 juni. Zij deden dit uit gewetensbezwaren en burgerzin wegens de discriminatie en ongrondwettelijkheid van de kieskring B-H-V. Van de 1.500 kandidaat-dienstweigeraars werden er 187 effectief opgeroepen door de hoofdkantonbureaus om te zetelen in een kies- of telbureau. Van die 187 effectieve dienstweigeraars werden er 67 gedagvaard door het parket. Deze worden op dit ogenblik door het gerecht effectief vervolgd (correctionele rechtbank of in beroep). Volgens de informatie waarover het Vlaams Belang beschikt zijn er ook 10 gedagvaarden uit Halle.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 feb 2008
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 27 sep 2020
Roger Swalens | 25 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 23 sep 2020
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020

archief