HALLE - Terugblik op filmavond Mpokolo

C21

HALLE - Terugblik op filmavond Mpokolo

Editiepajot_halle
Ingezonden foto
 

Verleden week zat de zaal Simmebrug in Buizingen helemaal vol. De ca.75 aanwezigen uit Halle en de rest van Vlaanderen waren diep onder de indruk van het filmgebeuren. De door Jan Steenhouwer gemonteerde film gaf een goed beeld van het leven zoals het is in en rond Mpokolo wa Muoyo, het opvangcentrum dat in Kananga al 25 jaar kinderen, op de vlucht of verwaarloosd, opvangt en heroriënteert. Ook de andere werkplekken van scheutist Ivo Vanvolsem, nl. de ‘prison centrale’ en het tuin- en bosbouwproject ORS, kwamen in het licht.
De nadruk van de film lag niet op de miserie – daar kan je toch niet naast kijken – maar op de perspectieven die Ivo en zijn Congolese medewerkers bieden om het leven van de al of niet delinquente jongeren terug op de rails te zetten. Overduidelijk bleek uit de documentaire de noodzaak dat de ploeg van Ivo zou kunnen beschikken over een degelijke terreinwagen ter vervanging van de huidige. Vandaar dat we durven vragen de  actie ‘on sait jamais’ te begunstigen. De actie onder het peterschap van radiopresentator Guy De Pré  heeft tot nu toe al € 2547,39 opgebracht. Nog zo’n €47.000 te gaan. Zie en volg  www.mpokolo-congo.be.

De actie loopt verder. Scholen of verenigingen  die willen kennis maken met het werk van Ivo Vanvolsem aan de hand van de film nemen best contact op via info@mpokolo-congo.be zij komen ook graag ter plaatse om toelichting te geven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2018
Elsie De Greef
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief