Elke Vlaming op vakantie ook subsidies voor Lembeek

Elke Vlaming op vakantie ook subsidies voor Lembeek

Ben-weyts_0
 

Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts investeert 40.000 euro in 6 Vlaams-Brabantse jeugdverblijven. Dankzij gerichte steun kunnen Vlaams-Brabantse uitbaters hun verblijf moderner, gezinsvriendelijker en/of brandveiliger maken voor een breder publiek. “Wanneer jongeren met vakantie gaan, moeten ze dit ook in alle comfort en veiligheid kunnen doen”, zegt Weyts. “Ik wil toerisme binnen het bereik van élke Vlaming brengen.”

Vakantie is nog niet voor elke jongere in Vlaanderen vanzelfsprekend. Grote (school)groepen of jeugdbewegingen stuiten bij het maken van vakantieplannen vaak nog op drempels. “Iedereen heeft recht op vakantie”, zegt Weyts. Veel jeugdverblijven hebben aanpassingen nodig om maximaal te kunnen inspelen op de noden en verwachtingen van hun jonge gasten. Weyts: “Het gaat om investeringen die vaak niet onmiddellijk renderen. Daarom geef ik via Toerisme Vlaanderen gerichte financiële steun.”

Weyts investeert daarom verder in een kwaliteitsvol aanbod aan jeugdverblijven in Vlaanderen en kent dit keer 39.988 euro toe aan 6 Vlaams-Brabantse jeugdverblijven. De uitbaters kunnen met die steun kindvriendelijke, moderniserings- en/of brandveiligheidswerken uitvoeren. Vormingscentrum ’t Kasteeltje in Wijgmaal zet bijvoorbeeld sterk in op brandveiligheid en vervangt de huidige brandveiligheidsdetectie. Jeugdverblijf De Kluis in Sint-Joris-Weert zal over het hele domein het waterdistributienetwerk heraanleggen en ze plaatst drie elektriciteitsmasten waardoor de internettoegang gevoelig zal verbeteren.

Hieronder vindt u de volledige lijst met alle goedgekeurde subsidieaanvragen in de provincie Vlaams-Brabant. U kan ook alles terugvinden op
https://www.toerismevlaanderen.be/toerismevoorallensubsidies2019


Provincie Vlaams-Brabant:

Vakantieverblijf

Gemeente

Subsidie

t Kampplosjke

Lembeek

€ 3.800

De Gheyselberg

Steenhuffel

€ 3.983

Chiro Apollo

Grimbergen - Humbeek

€ 1.924

t Kasteeltje

Wijgmaal-Leuven

€ 3.921

De Kluis

Sint-Joris-Weert

€ 24.371

Sint Pauluscentrum

Rotselaar

€ 1.989

TOTAAL

 

€ 39.988

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 aug 2019
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 30 mrt 2020
Roger Swalens | 30 mrt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 mrt 2020
Roger Swalens | 24 mrt 2020
Roger Swalens | 22 mrt 2020

archief