HALLE - Restauratie Oud stadhuis

HALLE - Restauratie Oud stadhuis

Servais4
Historisch stadhuis én Servais krijgen fikse opknapbeurt, maar voor de man gaat het sneller dan voor het huis
 

 Gemeenteraadslid Yves Demanet vroeg op de gemeenteraad van dinsdag 26 november hoever het staat met de restauratie van het historisch stadhuis. Uit het antwoord van schepen Busselot blijkt dat  de richtdatum voor het einde van de werken maart – april 2020 is 

 "De uitvoeringstermijn van de restauratie werd bepaald op 300 werkdagen. Weerverletdagen hebben uiteraard invloed op de overschrijding van de contractuele uitvoeringstermijn en zijn bijzonder van toepassing op aannemingswerken zoals gevelrestauratiewerken, die door het weer kunnen beïnvloed worden.

  “De bijzonder slechte staat van de blauwe hardsteen heeft geresulteerd in heel wat nieuw lijstwerk, sculpteerwerk en steenmasticages.  Deze aanvaarde gesubsidieerde meerwerken geven uiteraard het recht op een verlenging van de uitvoeringstermijn, aangezien afgeweken wordt van de oorspronkelijke overeenkomst en de daaraan gekoppelde uit

  De werfcontainers zullen voor de einddatum van de restauratie worden weggehaald. Het toerismekantoor zal met tijdelijke voorzieningen in afwachting van de aanbouw haar intrek nemen op de gelijkvloerse verdieping van het Historisch Stadhuis.  Na het verdwijnen van de containers moet Fluvius de ondergrondse middenspanningslijnen omleiden rondom het gabarit van de te realiseren aanbouw en een tijdelijke cabine opbouwen op de ‘parkingzone’ achter het Historisch Stadhuis.

 Demanet vroeg ook hoever  de uitvoering van de plannen van de aanbouw staat. 

 “Het voorontwerp is overgemaakt aan de stadsdiensten ter advies. Dit voorontwerp zal binnenkort worden voorgelegd aan het College van Burgemeester en Schepenen. De uitvoeringsperiode zal sterk afhankelijk zijn van het archeologisch onderzoek. Voor de aanbouwwerken schatten we momenteel een 200-tal werkdagen. De uitvoeringsperiode voor de achterbouw zullen we pas definitief kunnen inschatten na de goedkeuring van een definitief ontwerp”, aldus Busselot.

 

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2019
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 26 mei 2020
Roger Swalens | 15 mei 2020

archief