HALLE - Nieuwjaarsreceptie voor Halse ondernemers was schot in de roos

HALLE - Nieuwjaarsreceptie voor Halse ondernemers was schot in de roos

Nieuwjaarsreceptieunizohalle_019_0790
© Speaking Through Silence Photography
 
Nieuwjaarsreceptieunizohalle_034_0818
© Speaking Through Silence Photography
 

Op donderdagavond 30 januari vormde Houthandel & Doe-het-zelfzaak Belsack het decor voor een nieuwjaarsreceptie waarop alle Halse handelaars en ondernemers welkom waren. Voor het eerst sloegen UNIZO Halle, de Verenigde Handelaars Halle & de Stad Halle daarvoor de handen in mekaar. Niemand minder dan Piet Colruyt kwam er zijn kijk op sociaal ondernemerschap uit de doeken doen.

 

Een zaal vol lokale handelaars en ondernemers, lekkere hapjes en drankjes van de Halse traiteur Sur Place Catering, swingende muziek van de band Carousel Collective, … Met deze ingrediënten op de achtergrond werd het nieuwe jaar officieel afgetrapt voor de Halse handelaars en ondernemers.

 

Bruisend

Piet Colruyt bracht een inspirerende keynote over sociaal ondernemerschap en investeren met impact. Vlak daarvoor hadden Gunter Lories, voorzitter van de lokale ondernemersvereniging UNIZO Halle, en Christine Verhulst, de kersverse voorzitster van de Verenigde Handelaars Halle, ook al teruggeblikt op een rijkgevuld 2019 en vooruitgeblikt naar de projecten die voor 2020 op stapel staan. Daarbij kwam één rode draad duidelijk naar voor: Halle opnieuw positioneren als een bruisende stad, waar het aangenaam winkelen en ondernemen is. 

 

Dankzij het UNIZO-project Ketel vonden al een vijftal ondernemers hun weg naar een tijdelijke winkellocatie in een leegstaand pand in de Basiliekstraat. “De belangstelling voor Ketel is groot, want de kandidaturen blijven binnenlopen. Het feit dat er met enkele van die startende ondernemers inmiddels besprekingen lopen om een definitieve stek te zoeken in de Halse binnenstad, bewijst dat het project zijn doel niet gemist heeft”, aldus Gunter. 

 

Ook burgemeester Marc Snoeck en schepen Johan Servé benadrukten dat ze er alles aan willen doen om de Halse handelaars en ondernemers zo goed mogelijk te ondersteunen. Onder andere de aanwerving van een ‘centrummanager’ moet op dat vlak al een stap in de goede richting zijn. 

 

Meer weten?

  • UNIZO Halle & Ketel: Gunter Lories, 0478 46 47 48 of gunter@skygge.be
  • Verenigde Handelaars Halle: Christine Verhulst, 02 356 50 22 of christine@babycenterhalle.be
  • Carousel Collective: https://www.facebook.com/CarouselCollective
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 27 feb 2020
Roger Swalens | 24 feb 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 23 feb 2020
Roger Swalens | 22 feb 2020
Roger Swalens | 21 feb 2020
Roger Swalens | 18 feb 2020

archief