Oktoberkermis en jaarmarkt LEMBEEK slaan jaartje over

Oktoberkermis en jaarmarkt LEMBEEK slaan jaartje over

Dsc_6688_01__large_
foto @ Emile Devogeleer
 

Dit jaar zal er jammer genoeg geen jaarmarkt en oktoberkermis gevierd worden in Lembeek. Door de huidige veiligheidsmaatregelen kan de organisatie vzw Lembeek Leeft het evenement niet voorbereiden zoals het moet. En omdat er jaarlijks ook altijd veel volk afzakt naar de jaarmarkt, zou het bovendien zeer moeilijk zijn om alle voorzorgsmaatregelen te handhaven. 

Midden oktober viert Lembeek feest met de oktoberkermis op het Claesplein en de jaarmarkt in het kasteelpark op zondag. Maar de vele dieren zullen dit jaar op stal blijven en er zullen ook geen kermisattracties of marktkraampjes opgesteld worden. Dat hebben de vzw Lembeek Leeft en de stad Halle in onderling overleg beslist. Oorzaak is natuurlijk de coronacrisis. Het is immers nog niet duidelijk of er in oktober opnieuw grote evenementen mogen georganiseerd worden. 

Markten en kermissen zijn volgens de huidige veiligheidsmaatregelen weliswaar nog steeds toegestaan. Maar de jaarmarkt in Lembeek kan je maar beter beschouwen als een evenement omdat er elk jaar ook bijzonder veel volk naar toekomt. Na een grondige screening om te achterhalen of deze happening covid-veilig is, werd door de dienst evenementen en de lokale veiligheidscel echter vrij snel geoordeeld dat een happening van deze grootorde een groot risico zou inhouden in deze coronatijden. Op organisatorisch vlak zou het ook geen sinecure zijn om alles veilig te organiseren conform de huidige veiligheidsmaatregelen.

De hele onzekerheid maakt het voor de organisatie vzw Lembeek Leeft bovendien zeer moeilijk om de nodige voorbereidingen te treffen. Die starten doorgaans maanden vooraf. Daarom wordt de 171-ste editie met een jaartje uitgesteld. Zo voorkomen we dat er verbintenissen worden aangegaan die nadien moeten worden teruggeschroefd. Eerder werden ook alle jaarmarkten in buurgemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw afgelast. 

De  vele vrijwilligers krijgen dus een jaartje rust. Maar hopelijk kunnen we door deze beslissing volgend jaar opnieuw samen genieten van een feestelijke jaarmarkt en oktoberkermis in Lembeek. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 aug 2020
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 25 okt 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 18 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020
Sam Herremans | 14 okt 2020

archief