HALLE - Claesconcerten Lembeek slaan een jaartje over

HALLE - Claesconcerten Lembeek slaan een jaartje over

Stad_halle_

Dit jaar zullen er omwille van het coronavirus geen Claesconcerten georganiseerd worden in Lembeek. Die concerten vinden doorgaans plaats tijdens het derde weekend van september. Maar na het maken van de risicoanalyse werd beslist om de Claesconcerten een jaartje over te slaan. We kijken alvast uit naar de editie 2021!

 

Tot en met 31 augustus werden alle evenementen op het Halse grondgebied uitgesteld omwille van het toegenomen aantal coronabesmettingen. Dit najaar kunnen er opnieuw activiteiten georganiseerd worden. Maar volgens de laatste richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad mogen slechts 200 toeschouwers een indoor-activiteit bijwonen. In openlucht zijn er maximum 400 mensen welkom. Ook moet elke organisator het verplichte COVID Event Risk Model formulier invullen. Dit geeft de organisator meer inzicht in het veiligheidsrisico van zijn activiteit. 

 

Maar de Claesconcerten en de bijhorende rommelmarkt scoorden rood, omdat deze happening doorgaans meer volk lokt dan de toegestane 400 toeschouwers. En ‘rood’ wil zeggen dat de Claesconcerten een groot risico vormen voor de verdere verspreiding van het virus.  En dus hebben we beslist om de concerten een jaartje over te slaan. 

 

Opnieuw evenementen toegelaten vanaf 1 september (onder voorwaarden)

Ondertussen buigt de Lokale Veiligheidscel, waar de stad-  en alle veiligheidsdiensten in vertegenwoordigd zijn, zich over tal van andere aanvragen voor activiteiten dit najaar. Elke aanvraag wordt uiteraard uitgebreid onder de loep genomen vooraleer een vergunning wordt afgeleverd. 

 

Wie met zijn vereniging iets wil organiseren doet dus best tijdig een evenementaanvraag! Dat kan via www.halle.be/evenementaanvraag

 

Je kan ook vooraf jouw activiteit scannen op www.covideventriskmodel.be. Als het event rood kleurt heeft het wellicht ook weinig zin om een evenementenaanvraag in te dienen bij de stad. Zo’n scan voorkomt ook dat jouw vereniging onnodige voorbereidingen treft.

 

Info

 
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 aug 2020
Sam Herremans
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Sam Herremans | 23 sep 2020
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 21 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 17 sep 2020
Devogeleer Emile | 11 sep 2020
Roger Swalens | 09 sep 2020

archief