Fietsendief gevat aan station te HALLE

C21

Fietsendief gevat aan station te HALLE

Gemarkeerde_fiets_
 

Gisteren omstreeks 17.00 h kreeg de politiezone Zennevallei een melding dat er een diefstal van een fiets gaande was aan het station te Halle. De oproepster was er getuige van hoe een persoon reeds een half uur trachtte een fiets te stelen. Toch slaagde de verdachte er in om het slot te forceren en te vertrekken met de gestolen plooifiets. De getuige gaf een duidelijke persoonsbeschrijving door aan de politiediensten die snel ter plaatse waren. Met deze informatie startten de verschillende ploegen van de politiezone Zennevallei de zoektocht richting verdachte.

De fietsendief nam eerst nog de vlucht met de zo pas gestolen fiets om deze even later achter te laten en zijn vlucht te voet verder te zetten. Betrokkene verschanste zich vervolgens in een leegstaande woning alwaar hij uiteindelijk bij de lurven werd gevat door de politieploegen. De dader verzette zich echter hevig tegen zijn arrestatie. Hierdoor raakten er twee inspecteurs van de politiezone Zennevallei licht gewond.

De dader bleek een minderjarige van 16 jaar oud uit het Brusselse te betreffen. Hij zal worden voorgeleid bij de jeugdrechter van het parket van de procureur des Konings te Brussel. De politiezone Zennevallei stelden een proces-verbaal op voor de fietsdiefstal en inzake de ongewapende weerspannigheid door de minderjarige.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 30 nov 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief