Toekomstvisie voor de A8 in HALLE krijgt verder vorm

C21

Toekomstvisie voor de A8 in HALLE krijgt verder vorm

Scherm__afbeelding_2024-02-22_om_20
 

Op zaterdag 24 februari vindt een infomarkt plaats in Halle over de herinrichting van de A8. Bewoners krijgen er een update over hoe ver dit project staat en kunnen er al hun vragen stellen. 

De kruispunten met verkeerslichten op de A8 zorgen dagelijks voor gevaarlijke verkeerssituaties en files tot aan en op de ring rond Brussel. Dit zorgt voor onveilige situaties, sluipverkeer, geluidsoverlast en een slechte leefkwaliteit voor de bewoners van Halle. De weg belemmert ook de verbinding tussen de woonwijken in Halle en de open ruimte. Om deze problemen aan te pakken werkt De Werkvennootschap sinds 2022 aan een veilige en duurzame oplossing voor de A8 en zijn omgeving.
Toekomstvisie: herinrichting van de A8
Na het vorige infomoment in januari 2023 ging het studieteam aan de slag met de suggesties van de bewoners en werden verschillende opties voor de herinrichting van de A8 onderzocht. Deze herinrichting bestaat uit verschillende onderdelen. “Zo wordt de weg deels ingegraven zodat hij lager komt te liggen dan vandaag. Dit zorgt voor minder omgevingshinder. De aansluiting op de A8 aan de Welkomstlaan blijft wel behouden, zodat bestuurders eenvoudig de R0 kunnen op- en afrijden. Om als voetganger, fietser, of bestuurder eenvoudig de weg over te steken, worden er dwarsverbindingen voorzien over en onder de A8. Naast groene bermen, geluidsmaatregelen en een ecologische verbinding langs de A8, wordt er ook ruimte gecreëerd om hemelwater op te vangen. De herinrichting van de A8 moet leefbaarheid in de omgeving van de weg verhogen en verbindt de wijken in de buurt beter met elkaar”, aldus de Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken. 
Het belang van samenwerken
De Werkvennootschap wil iedereen zo goed mogelijk betrekken bij de herinrichting van de A8. Daarom toetsen ze het studiewerk af bij verschillende actoren en raadplegen ze heel wat belanghebbenden. Zo brengen ze de kansen, vragen en bezorgdheden die leven in kaart en komen ze tot een gedragen oplossing.
Wat te verwachten op het infomoment?
Op de infomarkt kunnen de inwoners een stand van zaken verwachten via infopanelen met detailinformatie over toekomst van de A8. Er liggen ook drie mogelijke oplossingen voor de herinrichting op tafel. Het studieteam staat klaar om op alle mogelijke vragen te antwoorden.
Voor wie er niet bij kan zijn: De Werkvennootschap neemt een video op met toelichting over het project. Deze zal te bekijken zijn via www.A8-halle.be.
Praktisch:
Zaterdag 24/02/2024
15u-17u30
Zaal Joepie, Brouwerijstraat 32, 1500 Halle
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 feb 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief