Groener en kleurrijker Stationsplein dankzij verplaatsbare opstelling

C21

Groener en kleurrijker Stationsplein dankzij verplaatsbare opstelling

Scherm__afbeelding_2024-06-14_om_08
 
Het Stationsplein in Halle krijgt groen én meer kleur. Daar zorgt een modulaire opstelling met verplaatsbare onderdelen voor. De stad voorziet een gezellige rustplek in de buurt van het station. Het plein zal vrijgemaakt worden voor evenementen zoals de Carnavalsfoor of Halle Schaatst.
 
Het Stationsplein is een centrale ruimte waar veel volk langskomt. Vandaag ontmoeten Hallenaren elkaar al op het plein. Er staan zitbanken en de fontein trekt ook gezinnen aan met kinderen. Het Stationsplein biedt mogelijkheden om in te zetten op beleving. Dat is ook een uitdaging, omdat het plein ook het tunneldak vormt over de treinsporen. Er kunnen bijvoorbeeld geen bomen worden aangeplant. Bovendien wordt de ruimte regelmatig gebruikt om evenementen te organiseren, zoals Halle Schaatst en de kermis tijdens Carnaval Halle.
Gezellig ruimtegevoel
De stad kiest daarom voor een alternatieve opstelling met verplaatsbare onderdelen. Het ontwerp brengt architectuur en kunst samen en voorziet naast kleurrijke lijnen ook een ontmoetingspunt met groen. Een deel van de installatie is deze week geplaatst. De constructie met zitbanken volgt binnen enkele weken. Het ontwerp is van de hand van Gwentibold, Karlien Deconinck, Vroomm collective en buro Kiss. Sekuur maatwerk en Stek T realiseren het ontwerp. De Halse illustrator Sarah Wouters zorgt ook nog voor een geanimeerd plan van de stad. Dit najaar volgen de verfwerken, waarbij met strepen een tapijt op het plein wordt gecreëerd voor een gezellig ruimtegevoel.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 jun 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief