HALLE maakt kruispunten langs Edingensesteenweg en Bergensesteenweg veiliger

C21

HALLE maakt kruispunten langs Edingensesteenweg en Bergensesteenweg veiliger

Scherm__afbeelding_2024-10-21_om_21
 

Halle pakt de verkeerssituatie aan op drie belangrijke kruispunten langs de Edingensesteenweg en de Bergensesteenweg. Door de inrichting aan te passen, verhoogt de veiligheid voor voetgangers en fietsers op de oversteekplaatsen in de buurt.
Volgens STO(E)P-principe
Stad Halle verhoogt de veiligheid aan drie kruispunten langs de Edingensesteenweg en de Bergensesteenweg. Dit gebeurt volgens het STO(E)P-principe waarbij rekening wordt gehouden met de volgorde Stappers (voetgangers), Trappers (fietsers), Openbaar vervoer, Elektrisch en gedeeld vervoer en Privévervoer.
Aanpassingen infrastructuur en wegmarkeringen
Op drie kruispunten zijn de markeringen en infrastructuur aangepast zodat iedereen de verkeerssituatie beter kan zien. Verdrijvingsvlakken met gearceerde lijnen voorkomen dat het zicht wordt beperkt door geparkeerde wagens wanneer autobestuurders het kruispunt oprijden. Door deze aanpassing zijn voetgangers en fietsers beter zichtbaar, waardoor de oversteekplaatsen in de buurt veiliger worden.

·       Het kruispunt van de Kruiskensheide met de Edingensesteenweg:

Het verdrijvingsvlak op de Edingensesteenweg (ter hoogte van nummer 777) wordt uitgebreid over een totale afstand van 10 meter.

·       Het kruispunt van het Mathilde Popeleu-erf en de Edingensesteenweg:

De verdrijvingsvlakken op de Edingensesteenweg worden langs beide kanten van het kruispunt uitgebreid over een totale afstand van 10 meter.   

In een tweede fase worden er voetpaden aangelegd langs beide kanten van het kruispunt.

·       Het kruispunt van de Kleine Molenstraat en de Bergensesteenweg:

De verdrijvingsvlakken worden op de Bergensesteenweg uitgebreid langs beide kanten van het kruispunt over een totale afstand van 10 meter.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief