HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle

C21

HALLE - Nieuws van Olympic Essenbeek Halle

Oeh_repro_editiepajot

Vorige week zondag vond in Dublin het Europees Kampioenschap Veldlopen plaats. Twee clubgenoten hadden zich kunnen plaatsen in Roeselare, door als 1ste Belg de finish te overschreiden. Één uitzondering op deze regel, Jeroen D'Hoedt kreeg door zijn knalprestaties in de voorbije cross-cupmanches in Gent en Mol, een Wild Card voor deelname.

Samen met enkele Belgische junioren , mocht Jeroen starten in Dublin bij de junioren. 

Reeds van bij de aanvang van de wedstrijd  wist Jeroen zich door zijn snelle start helemaal vooraan in de kopgroep te vestigen.

Enkele OEH-supporters konden alles live meemaken in Dublin, andere volgden vol spanning via de live results de wedstrijd.

Bij een eerste doortochtgegevens na 1650m, kwam Jeroen door in 5de positie , tesamen met de Bulgaar PLATONOV SERGEY – de Engelsman GOODMAN RICHARD – de Noor MOEN SONDRE NORDSTAD – de Nederlander VAN DER WIELEN JESPER en onze eigen Jeroen op een 5de stek. Jeroen liep héél attent , geconcentreerd en liet het kopwerk over aan de concurrentie .

Na een 2de doortocht waren de koplopers even onderling van plaats gewisseld, de topfavoriet de Noor Moen Sondre Nordstad nam nu gans de bende mee op sleeptouw. Jeroen passeerde als 2de tesamen met de andere koplopers de engelsen en bij een derde doortocht was Jeroen 1plaatsje weggezakt, maar bleef wel attent meelopen.

In de laatste ronde plaatste de engelsman Wilkinson en zijn teamgenoot een versnelling. Zijn trainer Dirk Demaesschalck bevond zich op de juiste plek en maande  Jeroen aan door te gaan .  Jeroen zette alles op alles en wist van zichzelf dat hij nog een sterke eindruch in de benen had.  Jeroen kansen op een podiumplaats kwamen nu stilaan binnen handbereik.

Bij het ingaan van de laatste honderd meters versnelde hijzelf en verschanste zo zijn medevluchters letterlijk.  Jeroen keek in de laatste meters nog is achterom en verzekerde zich zo dat de twee engelse lopers zich op  enkele meters achterstand bevonden, topfavoriet de noor Moen liep toen in 4de stelling.

Met beide handen in de lucht , een welverdiend zegegebaar, kwam hij als 1ste over de finishlijn. Ongeloof alom ! Een droom die werkelijk werd !

Olympic Essenbeek Halle heeft zijn Europese Kampioen ! 10 jaar na Hans Janssens, behaalde België nog eens een Europese titel in het veldlopen. De 2de en de 3de plaatsen waren voor de engelsen  Goolab en Wilkinson. De topfavoriet Moen Sondre Nordstad kwam als 4de over de eindstreep,

Na zijn 3de plaats tijdens het Europees Kampioenschap Steeple 3000m, in Novi Sad , waar Wilkinson hem het zilver ontfutselde, veroverde hij nu het goud ! Proficiat Jeroen ! 

Inderhaast werd er heen en weer gebeld, jaja zelfs onze schepen van sport Michel Bellemans , die meegereisd was naar Dublin om onze clubgenoten aan te moedigen , telefoneerde rechtstreeks naar de mensen van Radio Victoria om live verslag uit te brengen in de sporttafel. De vreugde kon moeilijk onder stoelen of banken gestoken worden .

Inderhaast organiseerde we via email een ontvangstcomité die Jeroen maandagavond een warme ontvangst boden bij zijn aankomst in Zaventem. Bloemen en een fles champagne mochten alvast niet ontbreken .  Niet alleen een afvaardiging van Oeh was présent in de aankomsthall in Zaventem, ook enkele afgevaardigden van de Vlaamse Atletiekliga verwelkomden hun Belgische Delegatie en schonken hen een bloempje als aandenken .

Bij de U-23j , de beloften , waartoe Jeroen volgend seizoen behoort, toonden zich met Atalew Bekele op het voorplan, hier was de overwinning voor de fransen , Onze genaturaliseerde belg Atalew Bekele moest zich tevreden stellen met het een 3de plaats, goed voor brons.

Onze 2de clubgenoot Pieter Desmet, die later in de namiddag mocht aantreden, kon zich niet in de beste condities kon voorbereiden op deze cross.

Door de perikelen omtrend zijn profcontract bij de Val, probeerde Pieter toch het beste van zichzelf te geven.  Door de verschillende voorgaande wedstrijden was het parcours niet meer zoals in het begin van de dag, het begon er zwaar en modderig bij te liggen ! Iets voorbij half wedstrijd kreeg Pieter een dipje waardoor hij enkele plaatsen moest toegeven,toch remonteerde hij er nog enkele , maar in de slotfase verloor hij er opnieuw een paar, een 21ste plaats was minder goed dan verleden jaar in Brussel !  Maar toch hopen wij dat Pieter zich nu volledig kan toeleggen op het Cross Cup gebeuren en het Belgisch Kampioenschap, en dat hij na vandaag in Brussel de Iris Cross Cup, leider mag blijven van het seniorenklassement.  Zijn naaste concurrent wordt hier Atalew Bekele, de Belgische Kampioen van vorig jaar in Oostende bij AC heren.

Ook in het waalse Baudour werd er zaterdag gelopen, scholiere Gaëlle Somville eindigde er bij de scholieren meisjes knap 2de.

En Jonas Sergooris bond de spikes aan bij de club van atleet Atalew Bekele, AVZK in Booischoot,  hij eindigde er op een 18de plaats.

Gisteren zondag ging in Brusselse Laken, onder en in de buurt van het Atonium, de 4de manche van de Cross Cup door .  Volgende zondag brengen we u een uitgebreid verslag , alsook over de 1ste indoorgebeuren van in Gent.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 dec 2009
Johanna Meesschaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief