SINT-PIETERS-LEEUW - Heropstart controle blauwe zone Ruisbroek

SINT-PIETERS-LEEUW - Heropstart controle blauwe zone Ruisbroek

Zzz_gemeente_spl
© Gemeente SPL
 

Na de heropstart van de bedrijven en de winkels op 4 en 11 mei en aan de vooravond van de (gedeeltelijke) heropstart van de scholen op 15 mei, wordt de controle in de blauwe zone van Ruisbroek vanaf 1 juni opnieuw opgestart. 

Van 21 tot 31 mei start de sensibilisering aan de hand van een flyer. Vanaf 1 juni worden de gemaakte afspraken opnieuw gehandhaafd door veelvuldig te controleren. De controlerondes vinden plaats ‘s morgens, ‘s nachts en overdag, zowel in het weekend als in de week.

Inwoners van Ruisbroek kunnen voor maximaal twee wagens een virtuele bewonerskaart aanschaffen zodat ze te allen tijde (bijna) overal in Ruisbroek kunnen parkeren. Bezoekers die niet in Ruisbroek wonen, kunnen 4 uur parkeren mits het juiste gebruik van de blauwe schijf. Zo willen we het beperkt aantal plaatsen op het openbaar domein zo veel mogelijk voorbehouden voor inwoners van Ruisbroek.

Van Desmeth, schepen van mobiliteit: “De afgelopen weken werden steekproeven uitgevoerd om na te gaan of er opnieuw meer wagens van buiten Ruisbroek in het straatbeeld opdoken. Dat was inderdaad het geval. Beetje bij beetje zagen we dit aantal toenemen en stelden we vast dat 25,5 % niet over een bewonerskaart beschikt. Daarvan kwam 53 % niet uit Ruisbroek en 26 % uit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Om deze plaatsen opnieuw te vrijwaren voor de inwoners van Ruisbroek starten vanaf 1 juni de controles opnieuw op.”

Het overgrote deel van de controles gebeurt door een ingehuurd parkeerbedrijf. Zij doen zowel overdag, maar nog meer ‘s avonds en ‘s nachts, controles. Het is vooral op die momenten storend dat een plaats onrechtmatig wordt ingenomen door een niet-Ruisbroekenaar. In tegenstelling tot de parkeerdruk in een stad, is de parkeerdruk in Ruisbroek niet overdag maar ‘s avonds en ‘s nachts het hoogst. 

Met de heropstart van de controles wil de gemeente Sint-Pieters-Leeuw dan ook dat de parkeerplaatsen opnieuw vrijkomen voor de inwoners van Ruisbroek.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mei 2020
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief