Week van de Zorg lanceert ‘Ik hou van u’ campagne in LEEUW

Week van de Zorg lanceert ‘Ik hou van u’ campagne in LEEUW

Spandoek-dag-vd-zorg
 

Gisteren, 15 maart, startte de Week van de Zorg. Met de ‘Ik hou van u’ campagne wil de organisatie ode brengen aan iedereen die zorgt, zowel aan de professionele zorgverleners als aan de vrijwilligers en de mantelzorgers. Deze feestweek eindigt met de feestdag Dag van de Zorg op zondag 21 maart. Er wordt opgeroepen om met z’n allen om 12 uur ‘Ik hou van u’ van Noordkaap te zingen uiteraard aan je eigen voordeur of oprit.

 

Herwig Smeets, schepen van Welzijn: ‘Een mooie blijk van waardering voor onze zorgkundigen, maatschappelijk assistenten en bij uitbreiding iedereen die al dan niet beroepshalve in nauw contact is moeten blijven met zijn medemens. Allen staan ze nu meer dan een jaar rechtstreeks in de vuurlijn van het meedogenloze corona-virus. Meer dan ooit bewijzen ze hiermee dat hun dag- of zelfs nachttaak niet alleen een job is, maar een ware roeping… Ik durf er dan ook op te hopen dat massaal veel Leeuwenaren hun ode aan hen zullen brengen op de noten van de beroemde meezinger “ik hou van u, …” Je zal zien, niet alleen steek je hiermee een hart onder de riem van al onze Leeuwse helden, het zal je zelf ook opmonteren! De “geef mij een kus”, die mag je nog even in eigen bubbel houden en/of opsparen voor na de vaccinaties!’

 

Ook Leeuw doet mee aan de campagne. Afgelopen jaar was een grote uitdaging voor iedereen! Ook het gemeentebestuur wil alle zorgverleners een hart onder de riem steken na dit bijzondere jaar. Je zal op verschillende plaatsen in de gemeente de banners zien. Het feestelijk einde houden we op 21 maart! Rudy Tastenoe zal ‘Ik hou van u’ brengen bij de 3 woonzorgcentra en het revalidatiecentrum Inkendaal om hen en alle zorgverleners een warm hart toe te dragen. 

 

An Speckaert, schepen van Kinderopvang: ‘Het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw dankt alle kindbegeleid(st)ers/onthaalouders voor hun inzet en de geleverde inspanningen van het voorbije jaar. Zij zorgen immers voor het dierbaarste bezit van ouders.  Zij worden wel eens de vergeten helden van deze coronacrisis genoemd. Vandaar dat wij vanuit de gemeente het signaal willen geven dat wij hen niet vergeten zijn en zo willen wij tijdens de week van de zorg ook ode brengen aan de kinderopvang.’

 

Wil jij ook een ode brengen aan de zorgsector? Maak dan je eigen versie van ‘Ik hou van u’ en gooi het tijdens de Week van de Zorg online met de hashtags #ikhouvanu en #dagvandezorg. Zo creëren we met z’n allen een fantastisch, uitbundig en divers koor!

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief