Terug een grootschalige samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstambomen in de regio

C21

Terug een grootschalige samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstambomen in de regio

Foto_colpaert_natuur_tentoon_bos_2__kopie_
Zorg mee voor meer groen.- Foto Marc Colpaert
 

De vijf regionale landschappen van Vlaams-Brabant en de provincie slaan opnieuw de handen in elkaar voor de grootschalige samenaankoop van inheemse hagen, heggen, houtkanten en hoogstambomen. Dit jaar doen Bever en Lennik voor het eerst mee. Tot 15 oktober 2024 kan je via een eenvoudig online platform voordelig plantgoed bestellen en je tuin op een natuurlijke manier verfraaien.

 

Wat zit er in het aanbod?

Je kan kiezen uit een uitgebreid assortiment: gemengde hagen, houtkanten en hoogstamboomgaarden voor blozende appels uit je eigen tuin. Deze streekeigen soorten trekken niet alleen vogels zoals de huismus, bijen en vlinders aan, maar zorgen ook voor een kleurrijke en levendige tuin. Heb je een kleinere tuin? Dan zijn klimplanten zoals wilde kamperfoelie en bosrank ideaal.

Ook wilgenpoten voor drassige percelen en droogtebestendige klimaatbomen, die veel schaduw bieden tijdens warme zomers, maken deel uit van het aanbod. Voor kleinere tuinen is er een compact haagpakket met 15 plantjes.

 

Waarom inheemse planten?

Streekeigen planten zijn beter aangepast aan onze bodem en klimaat, waardoor ze beter gedijen en lokale fauna, zoals steenuilen en bijen, ondersteunen. Hoogstamfruitbomen bieden bovendien een waardevolle leefomgeving voor diverse diersoorten.

 

Extra voordelen!

In Affligem en Roosdaal krijg je een gratis klimaatboom, in Beersel en Liedekerke een gratis geboorteboom als verwelkomingcadeau. In Dilbeek krijg je een korting als je werkt met advies van de Tuinrangers.

Praktische info

Bestellen kan tot 15 oktober 2024. Het plantgoed kan op 7 december 2024 afgehaald worden in je gemeente. Dit jaar doen Bever en Lennik voor het eerst mee. In Lennik neemt het Regionaal Landschap de actie over in samenwerking met Natuurpunt en de gemeente.

Alle inwoners uit regio Pajottenland & Zennevallei kunnen deelnemen aan een samenaankopactie, maar in sommige gemeenten verloopt de samenaankoop via een lokale actie in plaats van via de gezamenlijke Behaag je tuin.

Wil jij ook een groenere tuin die goed is voor de natuur? Bestel nu je plantgoed via www.behaagjetuin.be

 

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 26 aug 2024
Guido van Cauwelaert | 10 aug 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 03 jul 2024

archief