Pepingen- Oppositie wil eenvormige "comfortabele" nieuwe bushokjes

C21

Pepingen- Oppositie wil eenvormige "comfortabele" nieuwe bushokjes

Bushalte_eikstraat_lw
Oppositie pleit voor "comfortable" bushokjes aan het kruispunt Eikstraat -Ninoofsesteenweg
 

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaat van start met het relanceproject in het kader van schoolroutes en hoppinpunten ter hoogte van het kruispunt N28 met de Eikstraat. Dit initiatief is gericht op het verbeteren van de mobiliteitsinfrastructuur en het verhogen van het comfort voor busreizigers. De keuze van de bushokjes deed de oppositie de wenkbrauwen fronsen.

Binnen dit project zullen de twee bestaande bushaltes grondig vernieuwd worden, met extra aandacht voor de algehele opfrissing van de bushalte-infrastructuur. Het doel is om een veilige en aangename omgeving te creëren voor zowel schoolgaande kinderen als andere busgebruikers.

Schuilhuisje met zijwanden

Tijdens de recente gemeenteraad stond de aankoop van 2 nieuwe schuilhuisjes bij De Lijn op de agenda. Het LVB/Open-VLD schepencollege stelde voor om 1 schuilhuisje met zijwanden en 1 zonder zijwanden te plaatsen. De oppositie pleitte voor uniformiteit door 2 hokjes met zijwanden te installeren. De schuilhuisjes voorzien van zijkanten bieden een betere bescherming tegen wind en regen.

Constructief voorstel

"Ondanks het constructieve voorstel van de oppositie, waarbij werd benadrukt dat uniformiteit het comfort en de bescherming van de busreizigers zou verbeteren, heeft de meerderheid ervoor gekozen om tegen dit voorstel te stemmen. Ook al had het voorstel van de oppositie slechts een beperkte meerkost van 700 euro op een uitgave van 14.500 euro, toch bleef de meerderheid bij haar standpunt om slechts 1 van de schuilhuisjes te voorzien van volledige bescherming tegen regen en wind."

Comfort en welzijn

 “Het opvallende aan deze beslissing is dat het lijkt alsof de meerderheid meer kijkt naar wie het voorstel indient, dan naar het comfort en welzijn van de busreizigers. De gebruikers van het openbaar vervoer komen dan maar op de tweede plaats” besluiten cd&v, DVP en N-VA.

 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 feb 2024
Roger Swalens
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2024

archief