Gooik viert de animatoren van Speelplein t Foensjske

C21

Gooik viert de animatoren van Speelplein t Foensjske

Dag_van_de_animator__1_
ingezonden foto
 
Speelplein ’t Foensjske in Gooik kan deze zomervakantie rekenen op 32 animatoren. Op donderdag 25 juli, de Dag van de Animator, worden zij bedankt voor hun inspanningen. Want het is dankzij hen dat de kinderen zich elke dag kunnen uitleven, regelmatig op uitstap kunnen gaan. Maar ook achter de schermen zijn de animatoren onmisbaar. 
 
 
Sven Vanderrusten, de bezieler van Speelplein ’t Foensjske, is trots op alle animatoren: “Onze animatoren dragen best wel een verantwoordelijkheid met zich mee. Want animator zijn is meer dan de kinderen opvangen. Ze houden mee de werking draaiende, denken vooraf mee na, voeren uit, zetten materialen klaar, oefenen dansjes. Het is dus zeker mede dankzij hen dat het speelplein een vaste waarde geworden is in Gooik. Vele van hen heb ik zelf als kind nog op het speelplein gezien. Het is fijn om hen te zien doorgroeien en echte vriendschappen te zien ontstaan.”
 
 
 
Christa Dermez, schepen van Jeugd en Gezin, is blij met het engagement van de animatoren: “Ik vind het belangrijk dat we als lokaal bestuur ons steentje kunnen bijdragen aan de opvang van schoolkinderen tijdens de vakantie. Want dit is voor vele ouders geen eenvoudige puzzel.
Maar ze mogen gerust zijn, bij de animatoren van Speelplein ’t Foensjke zijn ze de hele zomer lang in goede handen. Al onze animatoren verdienen deze feestdag dus echt wel!
Want elke dag gaan ze er met veel enthousiasme tegenaan, en dat is mooi om te zien! Elke week werken ze ook rond een bepaald thema, wat zeker ook de nodige voorbereidingen vraagt. Maar ze doen dat met een glimlach voor de kinderen. Naast deze groep animatoren mag er ook aandacht gegeven worden aan de ex- animatoren die nog in de stuurgroep zitten. Zij geven hun ervaringen door en zitten letterlijk mee aan het stuur van de organisatie, samen met onze coördinator, en geven adviezen aan het bestuur rond de werking op het plein.
Zij zorgen voor ondersteuning tijdens voorbereidingsdagen en gaan mee op uitstappen om extra hulp te bieden.
Dit geheel vrijblijvend en kosteloos. Ook zij verdienen onze dankbaarheid en een pluim op hun hoed.”

Elke animator kreeg een leuk Foensjske-hoedje en badge van Dag van de Animator. Verder was er een heerlijk ontbijt en kregen de animatoren heel wat tekeningen, knuffels en lekkers van de kinderen. 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 jul 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2024
Marc Colpaert | 29 aug 2024
Marc Colpaert | 28 aug 2024

archief