Een boek over 80 jaar scouts in Gooik

C21

Een boek over 80 jaar scouts in Gooik

Editie_gooik_boek_scouts_3__kopie_
Michel Doomst en Annie Appelmans met hun boek.- Foto Mar Colpaert
 
Editie_gooik_scouts_2__kopie_
Scouts stappen te voet van Hoogland naar Saffelberg.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_boek_scouts_4__kopie_
Voorstelling van het boek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_boek_scouts_5__kopie_
Voorstelling van het boek.- Foto Marc Colpaert
 
Editie_gooik_boek_scouts_6__kopie_
Voorstelling van het boek.- Foto Marc Colpaert
 
Op zaterdagnamiddag 21 september werd het boek '80 jaar Scouts Gooik' voorgesteld in de orangerie van Kasteel Saffelberg te Gooik.  Een bende scouts en oud-scouts stapten vanaf Hoogland te voet naar Saffelberg, onder hen ook schepen voor de jeugd Christa Dermez. Auteur en ere-burgemeester Michel Doomst en oud-scout Annie Appelmans namen deze uitdaging aan en doorploegden, verzamelden en verwerkten de 80 rijke jaren geschiedenis van Scouts Gooik.
 
 
 
Zonder het indrukwekkend archief van Annie was dit boek nooit tot stand gekomen. Ik en vele andere mensen zijn haar dan ook zeer dankbaar voor het verzamelen van vele foto's en teksten door de jaren heen", begint Michel Doomst zijn verhaal.  Het was eerst de bedoeling om in het jaar 2019 toen de souts 75 jaar bestonden, al een boek te laten verschijnen, maar toen werd niemand gevonden om als auteur van start te gaan. "Ik wist dat het nu moest gebeuren want anders kwam het er misschien nooit meer van. Ik heb vooral getracht om  de ziel van de scouts in het boek te verwoorden. Denk maar aan de vriendschapsbanden die door de jaren heen werden gesloten, want dat is zo belangrijk. Eén keer scout altijd scout", lacht Michel. 
 
Het resultaat zijn 250 pagina's met vele prachtige foto's en historische anekdotes die in samenwerking met de Heemkundige Kring van Gooik in een mooie boekvorm werden gegoten. Tijdens de voorstelling van het boek nam Michel geanimeerde interviews af van de verschillende vertellers uit het boek. Achteraf volgde er nog een drankje om de vele mooie verhalen feestelijk door te spoelen. Dit boek was ter plaatse te koop en zal in tal van winkels in Gooik verkocht worden of via de website van de Heemkundige Kring. 
 
 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024
Marc Colpaert | 10 sep 2024

archief