Gemeente Gooik is goed op weg tijdens de Week van de Mobiliteit

C21

Gemeente Gooik is goed op weg tijdens de Week van de Mobiliteit

Gemeente_gooik_is_goed_op_weg_tijdens_de_week_van_de_mobiliteit
Ingezonden foto
 

Gemeente Gooik is goed op weg tijdens de Week van de Mobiliteit “Het fietsbeleidsplan als leidraad voor veilige en comfortabele fietsverbindingen tussen onze dorpskernen” De gemeente Gooik maakt, als duurzame gemeente, al lang werk van duurzame verplaatsingen. Simon De Boeck (initiatiefnemer van het fietsbeleidsplan) en Samuel Billens (schepen Mobiliteit) kijken positief terug op de realisaties tijdens de week van de mobiliteit. 

Enkele jaren geleden werd vanuit beweging.net Gooik het verkeersplatform opgestart. Een Verkeersplatform is een onafhankelijke groep geëngageerde mensen die werken aan meer verkeersveiligheid en duurzame mobiliteit in de gemeente. De inwoners werden ook bevraagd via enquêtes en workshops. 
Samen met inwoners, het beleid en verkeersexpert A2bmobility resulteerde dit in een uitgewerkt fietsbeleidsplan. Het plan kent enkele belangrijke realisaties, zoals de recente oplevering van het fietspad in de Lenniksestraat.
Samuel Billens werkte actief mee aan het fietsbeleidsplan en ziet de resultaten elke dag: 
"Tijdens deze Week van de Mobiliteit, staan we extra stil bij onze verplaatsingen. 
Ik merk dat mensen sneller de fiets nemen in onze gemeente. En dat was de bedoeling van ons fietsbeleidsplan.
We hebben de voorbije jaren al fors ingezet op de uitbreiding en verbetering van de beschikbare fietsinfrastructuur. Maar ook in de toekomst zullen we dit blijven doen met nog enkele belangrijke verbeteringen voor de zwakke weggebruikers en extra fietsenstallingen en fietsbeugels.”
Fietspaden Wolvenstraat en Lenniksestraat
“De fietspaden in de Wolvenstraat en Lenniksestraat zorgen voor een vlotte én veilige verbinding vanuit Gooik, Kester, Leerbeek en Oetingen naar het Gemeentelijk Sportcentrum Koornmolen, naar de voetbalsite en naar de scholen. Heel wat schoolkinderen en sporters maken gebruik van deze volwaardige en vrijliggende fietspaden. Het fietspad in de Lenniksestraat werd recent heraangelegd. Deze werken zijn vlot verlopen door het sterke werk en opvolging van het team openbare werken. De arcering en markering werd recent aangebracht waardoor het fietspad volledig klaar is. “
 
Zone 30 en fietsstraten
“In onze dorpskernen mag maximaal 30 kilometer per uur gereden worden.
Dit is veiliger voor alle weggebruikers. Verder hebben we van een aantal straten ook fietsstraten gemaakt. Hier hebben fietsers altijd voorrang. Ik wil graag een oproep doen aan alle weggebruikers om de verkeersregels hier goed te respecteren. Alleen zo kan het verkeer vlot en veilig verlopen."
 
Fietsbieb en VolleGaasroute
Billens maakt ook graag wat reclame voor twee leuke projecten, die de gemeente steunt: “Twee jaar geleden gingen de deuren van de Fietsbieb Gooik-Pepingen, een project van Beweging.net Gooik, open. Hier kunnen kinderfietsen uitgeleend en binnengebracht worden, zodat ze een tweede leven krijgen.
Fietsers kunnen voor het woon-werkverkeer ook gebruik maken van de nieuwe VolleGaasroute richting Brussel.
Heel wat Gooikenaars maken gebruik van deze route. Daarom zal deze in de toekomst verder geoptimaliseerd worden." 
Billens vindt het belangrijk dat het werk van afgelopen jaren inspirerend werkt voor de toekomst.
“Ik zet de focus op duurzame mobiliteit, die startte onder Simon De Boeck graag verder, samen met alle inwoners. Ook in de toekomst blijven we dus inzetten op fietsplezier voor iedereen, want dat zorgt voor een duurzame gemeente en gezonde inwoners! Het werk van afgelopen legislatuur kan dienen als inspiratie voor de nieuwe fusiegemeente Pajottegem.”

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 sep 2024
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 21 sep 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 13 sep 2024

archief